Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Barrozo piekrīt vadīt EK arī turpmāk

Žozē Manuels Barrozo piekritis atkārtoti pretendēt uz Eiropas Komisijas (EK) prezidenta amatu. Viņa pirmais piecu gadu prezidentūras termiņš noslēdzas šogad oktobrī.

Ž.M.Barrozo atkārtoto kandidatūru uz Eiropas Savienības (ES) izpildvaras institūcijas vadītāja amatu otrdien izvirzīja ES prezidējošā valsts Čehija, vēsta BBC.

Portugālis neslēpa prieku par viņam izteikto atbalstu. "Tas ļauj pieņemt, ka ES Padome un Eiropas Parlaments akceptē ambiciozo programmu, ko es nākamos piecos gados piedāvāšu Eiropai," viņš sacīja.

Ž.M.Barrozo solīja, ka mēģinās iegūt atbalstu EK ierosinājumiem par jauniem noteikumiem finanšu tirgos, cīņai pret bezdarbu un klimata izmaiņām. Viņš arī vēlas pārliecināt īru vēlētājus atbalstīt ES Reformu jeb tā saukto Lisabonas līgumu, par ko viņi oktobrī balsos jau otrajā referendumā.

Ž.M.Barrozo uz otru termiņu EK prezidenta amatā varētu apstiprināt ES samitā 18. un 19.jūnijā Briselē. Mēreni konservatīvā Portugāles ekspremjera pozīcijas stiprina labējo spēku pārliecinošā uzvara Eiroparlamenta vēlēšanās nedēļas nogalē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits