Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Bengāzī sprādzieniem seko drošības spēku un kaujinieku sadursmes

Bengāzī, Lībijas austrumos, svētdien pēc sprādzieniem pie tiesas nama sadursmēs starp armijas elites vienībām un kaujiniekiem dzīvību zaudējis vismaz viens karavīrs, paziņojušas drošības spēku amatpersonas. Vardarbība Bengāzī uzliesmoja pagājušā nedēļā pēc ietekmīga politiķa slepkavības un vēl joprojām nav rimusi.

Pēdējo trīs dienu laikā Bengāzī satricinājuši sprādzieni, pilsētā notikušas vardarbīgas demonstrācijas un masu bēgšana no cietuma. Vienā no sprādzieniem, kas notika svētdien, tika viegli ievainoti 13 cilvēki. Nosodot notikušo, vēlāk pilsētā sākās demonstrācijas.

Savukārt piektdien simtiem protestētāju uzbruka Lībijas Musulmaņu brālības birojiem Bengāzī un Tripolē un liberālās koalīcijas štābiem galvaspilsētā. Šos protestus izraisīja kāda Lībijā pazīstama politiskā aktīvista un Musulmaņu brālības kritiķa slepkavība pie vienas no mošejām Bengāzī.

Piektdien pilsētā tika nogalināti arī divi virsnieki, bet sestdien no cietuma Bengāzī priekšpilsētā izbēga 1117 ieslodzītie. Svētdien amatpersonas paziņoja, ka aptuveni 100 bēgļi ir noķerti.

Pagājušā gada septembrī uzbrukumā ASV konsulātam Bengāzī tika nogalināti četri ASV pilsoņi, tostarp Savienoto Valstu vēstnieks Lībijā Kriss Stīvenss. Kopš tā laika notikuši arī citi uzbrukumi un vardarbīgi incidenti. Lībijas premjerministrs Ali Zeidans paziņojis, ka reorganizēs valdību, lai spētu labāk risināt saspringto situāciju, kāda valda valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits