Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Brauns apsūdz laikrakstu noziedznieku algošanā

Bijušais Lielbritānijas premjerministrs Gordons Brauns apsūdzējis mediju magnātam Rūpertam Mērdokam piederošo uzņēmumu News International noziedznieku izmantošanā, lai iegūtu viņa privāto informāciju.

Intervijā britu raidorganizācijai BBC G. Brauns sacīja, ka R. Mērdoka kompānijai piederošais laikraksts Sunday Times savulaik ir izmantojis dažādus pretlikumīgus paņēmienus, lai iegūtu viņa bankas informāciju un dokumentus, kas saistīti ar viņa iegādāto dzīvokli. «Es esmu dziļi šokēts, uzzinot, ka tas notika tāpēc, ka viņiem bija kontakts ar noziedzniekiem, zināmiem noziedzniekiem, kas veica šīs aktivitātes, jo viņus nolīga izmeklētāji, kuri strādāja Sunday Times labā,» sacīja G. Brauns.

Vēl viens News International paspārnē esošs izdevums - The Sun - 2006. gadā viņu esot novedis līdz asarām, kad uz tā vāka bijusi publicēta informācija, ka toreizējā premjera dēlam ir nopietnas veselības problēmas. «Es to nespēju saprast. Ja es kā premjerministrs ar visu īpašo aizsardzību biju neaizsargāts pret negodīgiem paņēmieniem, tad kā ir ar parastajiem pilsoņiem?» jautā G. Brauns, kurš ar sievu Sāru savulaik esot domājuši, ka informāciju par viņu bērna slimību laikrakstam esot nodevuši slimnīcas darbinieki.

Līdz ar G. Brauna izteiktajām apsūdzībām pirmo reizi Lielbritāniju šokējušajā telefonu noklausīšanās skandālā bez nu jau slēgtā tabloīda News of the World minēti arī citi News International piederošie britu izdevumi.

Tikmēr Lielbritānijas parlamenta deputāti iztaujājuši četrus augsta ranga policijas darbiniekus saistībā ar aizdomām, ka savulaik likumsargi piegādājuši News of the World informāciju par karaliskās ģimenes locekļiem, kā arī izdevuma uzdevumā uzlauzuši 2005. gada Londonas terora akta upuru un Afganistānā un Irākā bojā gājušo britu karavīru radinieku mobilos telefonus. Pārmetumi radušies, jo policija ne 2005. gadā, ne 2009. gadā neierosināja izmeklēšanu, lai gan tās rīcībā bija informācija par News of the World pretlikumīgo rīcību.

Viens no toreiz iesaistītajiem izmeklētājiem Džons Jeits otrdien atvainojās nozieguma upuriem un paskaidroja, ka izmeklēšana sākta tikai tagad, jo laikraksts vilcinājies nodot svarīgus pierādījumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits