Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Briti vēl stingrāk apkaros krāsaino metālu zādzības

Lielbritānijā decembrī varētu stāties spēkā jauns likums, kas stingrāk apkaros metālu zādzības. Tiek lēsts, ka tās ik gadu valsts ekonomikai nodara 770 miljonu mārciņu (670 miljoni latu) lielus zaudējumus, raksta The Daily Telegraph.

Pašlaik Lielbritānijas parlamentā tiek izskatīts likumprojekts, kas paredz, ka metāllūžņu uzpircējiem vajadzēs oficiālas licences un viņi par iegādāto metālu nevarēs norēķināties skaidrā naudā. Ja tomēr izlems nodarboties ar savu rūpalu nelikumīgi, būs jārēķinās, ka pieķeršanas gadījumā būs jāmaksā liela soda nauda. Raidsabiedrība BBC vēsta, ka likums sniegs policijai plašākas tiesības kontrolēt metāllūžņu uzpirkšanas punktus.

Atbalstu likumprojektam izteikusi Kara memoriālu pārvalde un Anglikāņu baznīca, jo metāla zagļi nekautrējas aiznest karavīru piemiņas plāksnītes un krustus.

Par stingrāku metālu zādzību ierobežošanu iestājas telekomunikāciju kompānija BT, kas apgalvo, ka vara telefona vadu un platjoslas kabeļu zādzības rada nopietnas problēmas apdzīvotām vietām un uzņēmējiem. Aicinājumiem ir pievienojies arī dzelzceļa pārvadājumu uzņēmums Network Rail.

Metālu zādzību epidēmija Lielbritānijā uzliesmoja pirms dažiem gadiem līdz ar strauju metālu cenu pieaugumu. Piemēram, vara cena kopš 2009. gada ir trīskāršojusies. Lielbritānijas apdrošināšanas kompānijām metālu zādzības ik nedēļu izmaksājot miljonu mārciņu (890 tūkstoši latu).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits