Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Britu raidorganizācijas spiestas nodot policijai grautiņu videomateriālus

Lielbritānijas policija piespiedusi britu vadošās mediju organizācijas, tostarp BBC un "Sky News", nodot likumsargu rīcībā nepārraidītos videomateriālus, kuros fiksēti grautiņi Anglijā, piektdien paziņoja mediji.

Jau ziņots, ka nekārtības un grautiņi sākās naktī no 6. uz 7.augustu Londonas Totenhemas rajonā. Vēlāk nekārtības pārņēma arī citus Londonas rajonus, kā arī Birmingemas, Liverpūles, Mančestras un Bristoles pilsētas. Grautiņi dažādās Anglijas vietās turpinājās līdz 11.augustam.

Aizdomās par vardarbību, kārtības traucēšanu un marodierismu arestēti jau vismaz 3450 cilvēki, un policija turpina izskatīt teju 40 000 stundu garos videomateriālus, mēģinot identificēt vēl citus aizdomās turamos.

Policija vēlas izskatīt arī televīzijā nedemonstrētos materiālus, tomēr raidorganizācijas to negribēja pieļaut, baidoties, ka policijas informatoru slava varētu radīt viņiem problēmas nākotnē. Tomēr policija vērsās tiesā un panāca savu.

"Mēs aicinām medijus sadarboties ar policiju. (..) Acīmredzot šajā lietā mums bija jādodas uz tiesu," intervijā AFP paziņoja policijas pārstāvis.

"Viņiem ir videomateriāli, kuru mums nav. Kā redzams, mums nav kameru katram leņķim katrā stūrī, tāpēc medijiem esošie materiāli palīdz saukt pie atbildības vainīgos," viņš piebilda.

BBC un "Sky News" apstiprināja, ka izpildījušas tiesas pavēli. "Mēs pieprasījām, lai prasība pēc nepārraidītajiem materiāliem tiktu nodota caur tiesu (..), un tiesa piekrita, ka šie materiāli ir jānodod [policijai]," teikts BBC paziņojumā.

"Mūsu standarta nostāja ir, ka mēs nepiegādājam materiālus policijai bez tiesas rīkojuma," piebilda "Sky News" pārstāvis.

"Gadījumos - kā noticis ar dažiem mūsu grautiņu videomateriāliem -, kad policija pieprasa nepārraidītus materiālus un tiek iegūts [tiesas] orderis, mēs tam pakļausimies," viņš piebilda.

Policija paziņojusi, ka tiesas pavēli saņēmusi arī raidorganizācija ITN, bet kompānija to nav apstiprinājusi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits