Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Britu valdība negrib pieļaut Rūperta Mērdoka darījumu

Lielbritānijas valdība paudusi bažas par mediju magnāta Rūperta Mērdoka apņemšanos iegūt savā pārziņā televīziju Sky. Varas pārstāvji cenšas atlikt darījumu, kura norisi apdraudējis skandāls par telefonziņojumu noklausīšanos nu jau slēgtajā R. Mērdoka izdevumā News of the World.

Valdības pārstāvji vērsušies pie mediju ekspertiem, arī britu neatkarīgā telekomunikāciju regulatora Ofcom, lai lemtu par pareizāko rīcību. Dauningstrītai pietuvināti avoti laikrakstam The Independent norādījuši, ka valdība izstrādā stratēģiju, kā apturēt darījumu.

Vicepremjers Niks Klegs pievienojies opozicionāru leiboristu saucieniem nepieļaut pārņemšanu un aicinājis R. Mērdoku cieņpilni atteikties no plāniem, ņemot vērā tautas sašutumu par žurnālistikas normu pārkāpumiem viņa izdevumā. Leiboristu līderis Eds Milibends solījis rosināt parlamenta balsojumu, ja lēmums netiks pieņemts līdz šai trešdienai.

Tikmēr, sajūtot vērienīgā darījuma apdraudējumu, nedēļas nogalē Londonā ieradies pats R. Mērdoks. Lai mazinātu spriedzi, viņš slēdzis skandalozo tabloīdu News of the World. Izdevumu vaino par ielaušanos kriminālnoziegumu, teroraktu upuru un bojāgājušo kareivju tuvinieku telefonziņojumos.

R. Mērdokam pieder 39% BSkyB akciju, taču magnāts kāro iegūt visu televīziju. Analītiķi netic, ka tas izdosies. Ja mediju regulatori atzīs R. Mērdoku par nepiemērotu, viņam draud šķiršanās no jau esošajām akcijām, raksta The Daily Telegraph.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits