Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Bušs kritizē Ķīnu pirms olimpiādes atklāšanas

Amerikas Savienoto Valstu prezidents Džordžs V.Bušs ceturtdien visai asi pauda norūpētību ar cilvēktiesību un brīvību situāciju Ķīnā, lai gan agrāk uzsvēris, ka nevēlas politizēt olimpiskās spēles, raksta AFP. Savu sašutumu viņš izteica īpašā runā Ķīnas kaimiņvalsts Taizemes galvaspilsētā Bangkokā dažas stundas pirms ierašanās Pekinā, kur piektdien apmeklēs olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju.

"Savienotās Valstis tic, ka Ķīnas ļaudis ir pelnījuši pamatbrīvības, kas ir visu cilvēku dabiskās tiesības," savā runā sacīja Dž.V.Bušs. "Amerika stingri nostājas pret Ķīnas politisko disidentu, cilvēktiesību aizstāvju un reliģisko aktīvistu turēšanu ieslodzījumā." "Mēs esam par brīvu presi, pulcēšanās brīvību un darbaspēka tiesībām nevis, lai naidotos ar Ķīnas līderiem, bet tādēļ, ka mēs ticam, ka lielākas brīvības tās iedzīvotājiem ir vienīgais veids, kā Ķīna var pilnībā izmantot savu potenciālu."

Ķīna, atbildot uz ASV prezidenta kritiku, pavēstīja, ka nevienam nav tiesību iejaukties tās iekšējās lietās. "Ķīnas valdībai tauta ir pirmajā vietā un tā velta milzu pūles, lai uzturētu un veicinātu savu pilsoņu pamattiesības un brīvības," teikts Ķīnas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits