Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Čīle pēc 95 gadus ilga darba slēdz laikrakstu La Nacion

Izraisot žurnālistu protestus, Čīles valdība pirmdien nolēmusi slēgt laikrakstu La Nacion, kas valstī darbojies 95 gadus. Žurnālisti bažījas, ka līdz ar šādu soli mediju vara koncentrēsies divu privātu kompāniju rokās.

70% laikraksta pieder valstij, un valdības pārstāvji pirmdien akcionāru sapulcē nobalsoja par uzņēmuma likvidēšanu, lai gan mazākā akcionāru daļa un arodbiedrības iestājās pret laikraksta slēgšanu. "Divdesmit gados kopš demokrātijas atgriešanās mēs esam redzējuši laikrakstu La Nacion, kas joprojām pakļauts valdības varai. Mēs uzskatām, ka tas nav piemēroti un valdībai nevajag savu mediju izdevumu," norādīja valdības pārstāvis Andress Čadviks. Viņš pauda cerību, ka laikraksts turpinās darboties neatkarīgi no valdības.

Laikraksta žurnālistu arodbiedrība iestājās pret šādu lēmumu, norādot, ka La Nacion joprojām nes peļņu un līdz ar tā slēgšanu divas lielas privātas kompānijas kontrolēs 90% valstī esošo mediju. Žurnālistu arodbiedrība norādīja, ka līdz ar laikraksta slēgšanu nāksies atlaist 110 darbiniekus.

La Nacion tika dibināts 1917.gadā. Desmit gadus vēlāk to pārņēma valsts, kuras kontrolē tas atradās arī diktatora Augusto Pinočetas valdīšanas laikā no 1973. līdz 1990.gadam. La Nacion drukātā veidā pārstāja iznākt jau 2010.gadā, īsi pēc tam, kad prezidenta krēslā sēdās Sebastjans Pinjera, bet turpināja iznākt interneta versijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits