Restorānu, kas tika atklāts 1961.gadā, vairāk nekā 20 gadus vadīja šefpavārs Ferāns Adrija. Prestižajā restorānu ceļvedī Michelin tas novērtēts ar trīs zvaigznēm.
Plānots, ka 2014.gadā restorāns ar skatu uz Monthoi līci pārtaps par bezpeļņas domnīcu "elBullifoundation", kurā tiks radītas idejas par jaunām kulinārijas tehnikām un attīstītas jaunas garšas.
"elBullifoundation" plāno ik gadu piešķirt stipendiju 20 - 25 šefpavāriem, kas savas pavārmākslas iemaņas varēs papildināt pie "elBulli" štata speciālistiem. Domnīca ar savām idejām dalīsies arī internetā.
""ElBulli" netiek slēgts, tas tikai mainās, tomēr tā dvēsele paliks," viņš iepriekš teica studentu grupai Valensijā.
Ik gadu "ElBulli" apkalpo vairāk nekā divus miljonus pasūtījumu, tomēr Adrija laiku pa laikam atļāvās slēgt restorāna durvis apmeklētājiem, lai ļautu saviem pavāriem virtuvē radoši izpausties un izstrādīt jaunas receptes.
Pēdējās restorāna pusdienas sestdien tiks pasniegtas tā ilggadējiem darbiniekiem un viņu ģimenes locekļiem.