Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dolče un Gabana stāsies tiesas priekšā

Arī modes un izklaides slavenības slēpj ienākumus un nemaksā nodokļus – pie šāda bēdīga secinājuma jānonāk, uzzinot, ka Milānas prokuratūrā  pabeigta divus gadus ilgusī pierādījumu vākšana krimināllietā, kurā itāļu dizaineru pāris Domeniko Dolče un Stefano Gabana jeb slavenā zīmola Dolce & Gabbana vadītāji tiek apsūdzēti ofšoru kompānijas veidošanā Luksemburgā ar nolūku nelegāli izvest no valsts naudu (katrs no dizaineriem uz Luksemburgu nogādājis vairāk kā 420 miljonus eiro), slēpt Dolce & Gabbana patiesos ienākumus un izvairīties no nodokļu maksas.

Tiesa paredzējusi piedzīt nesamaksātos nodokļus no teju 4 miljardu eiro peļņas, kuru Dolce & Gabbana nav uzrādījuši. Uzņēmēju pārim tiek inkriminēta arī zīmola aktīvu nodošana kādas Luksemburgas firmas pārvaldījumā par ievērojami samazinātu vērtību, nevis _D & G _ patieso. Pagaidām abi modes mākslinieki Milānas prokuratūras apsūdzības publiski nekomentē. Pirmā tiesas sēde paredzēta decembrī.

Pēdējo divu gadu laikā šis nav vienīgais finansu skandāls, kuros iesaistīti pasaulē populāri modes un šovbiznesa ļaudis. Valstij nodokļos nenomaksātas milzu summas ar tiesas lēmumu bija spiesti tomēr nomaksāt gan leģendārais franču aktieris Alēns Delons, gan itāļu aktrise Ornella Muti un autobraucējs Valentino Rossi, bet 2009.gadā Losandželosā dzīvojošā pasaules ekrānu dīva, Itālijas nacionālā kultūras bagātība – aktrise Sofija Lorēna (76) pat dabūja septiņpadsmit dienas sēdēt Romas cietumā par nodokļu nemaksāšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits