Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Ebreju radikāļi uzbrūk palestīniešu olīvkoku birzīm

Radikāli noskaņotas ebreju grupas uzbrukušas palestīniešu olīvkoku birzīm, lai atriebtos par Izraēlas valdības nodomu likvidēt dažas ebreju apmetnes Rietumkrastā, kur ebreju kolonisti dzīvo naidīgi noskaņotu palestīniešu ielenkumā. Olīvkoku dedzināšana tiek uzskatīta par ebreju radikāļu brīdinājumu Izraēlas valdībai, ka viņi nepadosies bez cīņas un neatdos okupēto zemi palestīniešiem. Kolonistu grupas arīdzan bloķējušas ceļus Rietumkrastā un apmētājušas ar akmeņiem palestīniešu automašīnas, ziņo BBC.

Ebreju apmetnes, kas uzbūvētas uz okupētās palestīniešu zemes, jau sen izraisa niknus konfliktus starp ebrejiem un palestīniešiem. Starptautiskā sabiedrība pieprasa, lai Izraēla likvidētu šīs apmetnes, jo tās uzbūvētas pretlikumīgi un apgrūtina palestīniešu valsts izveidošanu. Taču ebreju kolonisti ir pārliecināti, ka viņiem ir tiesības uz šo zemi. Izraēlas valdība negrib iesaistīties konfliktā ar kolonistiem, kuriem ir daudz atbalstītāju. Piemēram, Izraēlas ārlietu ministrs Avigdors Lībermans dzīvo vienā no ebreju apmetnēm, kas uzbūvētas uz palestīniešiem atņemtās zemes.

ASV valdība pēdējā laikā izdara pastiprinātu spiedienu uz Izraēlu, lai apturētu koloniju paplašināšanu, jo pretējā gadījumā Izraēlai būs grūti atsākt miera sarunas ar palestīniešiem. Izraēla sola, ka varētu nojaukt 23 ebreju kolonistu apmetnes, kas uzbūvētas pēc 2001.gada. Izraēlas laikraksts Haaretz ziņo, ka armija gatavojas īpašai operācijai, lai vienas dienas laikā likvidētu šīs apmetnes. Taču kolonisti brīdina, ka negrasās pamest savas mājas. Šajās apmetnēs dzīvo ap 8000 cilvēku, informē Reuters. Ebreju kolonisti atgādina, ka 2005.gadā viņi bija spiesti aiziet no Gazas joslas, bet šīs teritorijas atdošana palestīniešiem nav nesusi mieru Izraēlai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi notriekuši 67 krievu šahedus

Ukraiņu karavīri notriekuši 67 dronus "Shahed" un vienu vadāmo aviācijas raķeti H-59/69, ko naktī uz pirmdienu uz Ukrainu raidīja Krievijas karaspēks, pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

Gaisa triecienā nogalināts Hamās līderis Libānā

Gaisa triecienā Libānas dienvidos pirmdien nogalināts palestīniešu grupējuma "Hamās" līderis šajā valstī, pavēstīja grupējums, vienlaikus mediji vēsta par triecienu palestīniešu bē...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits