Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Eiropā izplatās "piena streiki"

Vācijas piensaimnieku aizsāktais streiks pret zemajām piena iepirkuma cenām izplatījies arī citās Eiropas valstīs. Piensaimnieku apvienības aicinājušas zemniekus nepiegādāt pienu pārstrādātājiem un iegūto produkciju vienkārši izliet, informē AFP.


«Piena streiki» aizsākās aizvakar Vācijā, kas ir lielākā piena ieguvēja Eiropā. Vācijas piensaimnieki pārstāja piena piegādes pārstrādātājiem. Streikā iesaistījušies aptuveni 30 tūkstoši vācu zemnieku, vēsta Eiropas piensaimnieku departaments, kas atrodas Vācijā.


Tas ziņo, ka piena piegādes par 60 procentiem kritušās arī Cīrihes reģionā Šveicē, arī Nīderlandē piensaimnieku savienība aicinājusi valsts 4 tūkstošus piensaimnieku «glabāt pienu fermās». Austrijas piensaimnieku asociācija apsver iespēju nākt klajā ar aicinājumu 43 tūkstošiem valsts piensaimnieku pārtraukt piegādes piena pārstrādātājiem, protestējot pret piena iepirkuma cenām. Austrijas piensaimnieku asociācija brīdinājusi patērētājus, jo sevišķi, bērnudārzus, slimnīcas un skolas sākt veikt piena produktu uzkrāšanu. Sagaidāms, ka tuvākās nedēļas laikā līdzīgs streiks sāksies arī Rumānijā.


Vācu zemnieki uzsāka streiku, jo uzskata, ka pašreizējā piena iepirkuma cena 28 līdz 34 eiro centu apmērā par litru ir neadekvāta, jo augošās izmaksas par enerģiju paaugstina arī viņu darba izmaksas, tādēļ pašlaik viņu peļņa ir niecīga. Zemnieki pieprasa cenu palielināt līdz 43 eiro centiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits