Laika ziņas
Šodien
Apmācies

Franču zinātnieki atklājuši pareizo šampanieša ieliešanas metodi

Francijas zinātnieki pēc rūpīgiem pētījumiem nonākuši pie secinājuma, ka šampanieti glāzē vajadzētu ieliet līdzīgi, kā tas tiek darīts ar alu: turot glāzi slīpi, nevis taisni. Līdz šim par tradicionālo šampanieša pasniegšanas veidu tika uzskatīta vertikāla šampanieša ieliešana glāzē, tomēr zinātnieki vēsta, ka šis paņēmiens rada pārāk lielus ogļskābās gāzes zudumus. Tas savukārt mazina iespēju izbaudīt šampanieša garšu un aromātu. «Alus metode», lejot šampanieti slīpi, nodrošina pilnvērtīgāku garšu.


Zinātnieki arīdzan apstiprina, ka šampanieti vislabāk pasniegt nevis istabas temperatūrā, bet gan atvēsinātu līdz aptuveni +4 grādiem pēc Celsija. Zinātnieku pētījums Par ogļskābās gāzes zudumiem šampanieša pasniegšanas laikā ir publicēts žurnālā Journal of Agriculture and Food Chemistry.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits