Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

G7 ministri nosoda Krievijas uzbrukumu Ukrainas kuģiem

G7 valstu ārlietu ministri nosodījuši Krieviju par Ukrainas kuģu sagrābšanu Kerčas šaurumā okupētās Krimas piekrastē, norādot, ka Krievijas militāra spēka pielietošana pret Ukrainu ir nepamatota.

Kopīgajā paziņojumā ASV, Francijas, Itālijas, Japānas, Kanādas, Lielbritānijas un Vācijas ministri aicināja ievērot savaldību un nepieļaut konflikta eskalāciju.

Ministri arī aicināja Krieviju atbrīvot sagūstītos Ukrainas jūrniekus un nodrošināt kuģu pārvietošanās brīvību Kerčas šaurumā.

Paziņojumā uzsvērts, ka G7 valstis nekad neatzīs Krimas aneksiju.

Melnajā jūrā notikušā konflikta dēļ ASV prezidents Donalds Tramps atcēlis sestdien G20 samita gaitā Buenosairesā plānoto divpusējo tikšanos ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu.

Spriedze Krievijas un Ukrainas attiecībās pieaugusi kopš svētdienas, kad Krievijas bruņotie spēki Kerčas šaurumā sagrāba trīs Ukrainas jūras spēku kuģus, kas aizvesti uz Kerčas ostu Krievijas okupētajā Krimā. Sagūstītos 24 ukraiņu jūrniekus Krievija apcietinājusi uz diviem mēnešiem un nogādājusi Maskavā.

Ukrainas parlaments pirmdien atbalstīja prezidenta rīkojumu noteikt karastāvokli uz 30 dienām desmit pierobežas apgabalos. Karastāvoklis ļauj mobilizēt civiliedzīvotājus, kontrolēt medijus, ierobežot demonstrācijas un īstenot citus drošības pasākumus.

Top komentāri

sicher
s
krievs jau pa visu pasauli būs kļuvis par lamu vārdu
noriebies
n
Nolādētie krievu okupanti !!!
tālāk no Maskavas
t
Krievi vēl nākamās paaudzēs varēs pateikties savam Pūķinam par rusofobijas izplatīšanu — ne tikai kaimiņvalstīs, bet arī pārējā pasaulē.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits