Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Gatavojoties Kima Čenira dzimšanas dienai, Ziemeļkorejā sācies "svētceļnieku drudzis"

Tuvojoties mūžībā aizgājušā līdera Kima Čenira dzimšanas dienai, kas valstī tiek svinēta 16.februārī, Ziemeļkoreju pārņēmis "svētceļnieku drudzis".

Neraugoties uz stindzinošo aukstumu, tūkstošiem cilvēki ir devušies uz Pektu kalnu, kur atbilstoši oficiālajai versijai 1942.gada 16.februārī pasaulē nāca Kims Čenirs. "Vairāk nekā 2000 cilvēku, kas pārņemti ar mīlestību un cieņu pret Kimu Čeniru, ik dienu apmeklē [viņa] dzimšanas vietu Pektu kalnā," Seulas ziņu aģentūra "Yonhap" citē Phenjanas radio pārraidīto propagandu.

Radio ziņoja, ka Phenjanas lielākais universālveikals ir izveidojis pagaidu filiāli netālu no Kima Čenira dzimšanas vietas, lai apkalpotu lielos apmeklētāju pūļus. Svētceļnieki noliek puķes Kima Čenira un viņa tēva Ziemeļkorejas dibinātāja Kims Irsena fotoattēlu priekšā, kā arī piedalās mītiņos, kuros apliecina atbalstu Kima Čenira jaunākajam dēlam un varas mantiniekam Kimam Čenunam.

Phenjanas radio sniegtā informācija liecina, ka kopš 1987.gada, kad Kima Čenira dzimšanas vieta uzņēma pirmos apmeklētājus, to apmeklējuši aptuveni seši miljoni cilvēku. Jau ziņots, ka Kims Čenirs mūžībā aizgāja pērnā gada 17.decembrī 69 gadu vecumā.

Visa viņa biogrāfija ir minējums, sākot no dzimšanas datuma un vietas līdz mitoloģizētiem notikumiem par viņa uzaugšanu valstī, kas veidojās pēc Korejas pussalas sadalīšanās Otrā pasaules kara beigās. 16.februāris Ziemeļkorejā tiek svinēts kā nacionāli svētki, un Pektu kalns korejiešiem ir svēts. Savukārt neatkarīgi eksperti vēsta, ka Kims Čenirs dzimis nevis Pektu kalnā, bet gan Krievijas Tālajos Austrumos Vjatskas ciemā, 70 kilometru attālumā no Habarovskas, un bērnību pavadījis Vjatskā, kur bija dislocēta padomju armijas 88.atsevišķā brigāde. Tās bataljona komandieris bija Kima Čenira tēvs Kims Irsens.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits