Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Ģimene satraukta par Timošenko dzīvību

Ukrainas bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko ģimene brīdinājusi, ka notiesātās politiķes veselības stāvoklis ievērojami pasliktinājies, kopš viņa pieteica bada streiku. J. Timošenko jau kopš 20. aprīļa šādi protestē pret cietumsargu vardarbību, jo ieslodzījumā tikusi piekauta, kad atteikusies doties uz izmeklēšanu medicīnas iestādē.

Tuvinieki satraucas, ka J. Timošenko ir tik savārgusi, ka apdraudēta viņas dzīvība. «Laika vairs nav daudz. Es nezinu, cik ilgi mana māte vēl var badoties, tās var būt piecas vai desmit dienas, mēs nezinām,» ekspremjeres meitas Jevgeņijas Timošenko teikto citēja Reuters.

Politiķes meita stāstīja, ka pēc cietumā piedzīvotā uzbrukuma vēl vairāk saasinājušās viņas mātes muguras sāpes. J. Timošenko visu laiku guļot un teju nevarot pakustēties, jo viņu vēl vārgāku darījis bada streiks.

Ukraina noliedz, ka J. Timošenko būtu piekauta.

Reaģējot uz pieaugošajām bažām par vardarbību pret notiesāto J. Timošenko, virkne Eiropas līderu atcēluši plānotās vizītes Ukrainā, turklāt Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žozē Manuels Barrozo un ES tieslietu komisāre Vivjena Redinga draud boikotēt šovasar tur notiekošās Eiropas futbola čempionāta spēles.

Jaltā 11. un 12. maijā paredzētajā Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu prezidentu sanāksmē neieradīsies Čehijas, Vācijas, Itālijas, Slovēnijas un Austrijas līderi.

Vācijas kanclere Angela Merkele arī apsver iespēju boikotēt čempionāta spēles un mudināt šādi rīkoties arī valsts ministrus, ja J. Timošenko netiks atbrīvota līdz 8. jūnijam, rakstīja Der Spiegel.

«Mēs negribam domāt, ka Vācijas politiskie līderi ir spējīgi lietot aukstā kara laika metodes un padarīt sportu par politikas gūstekni,» ziņas komentēja Ukrainas Ārlietu ministrija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits