Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Grautiņu dēļ tiks sasaukta britu parlamenta ārkārtas sēde

Lielbritānijas valdība darīs visu nepieciešamo, lai atjaunotu kārtību valsts ielās, otrdien paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons, piebilstot, ka ceturtdien no vasaras atpūtas tika atsaukti deputāti un notiks ārkārtas parlamenta sēde.

"Cilvēki var nešaubīties, ka mēs darīsim visu nepieciešamo, lai atjaunotu kārtību ielās un nodrošinātu, ka tie kas ievēro likumu, jūtas droši," teica Kamerons, nosodot nekārtību cēlāju rīcību.

Lielbritānijas premjerministrs teica, ka vardarbībai, kas galvaspilsētas Londonas Totenhemas  rajonā sākās svētdienas naktī, bet abās turpmākajās naktīs izplatījās arī citos Londonas rajonos un Lielbritānijas pilsētās, ir "vistīrākais kriminālais raksturs, kam jāstājas pretī un kas jāapkaro".

"Šie pretīgie skati, kad cilvēki siro, demolē, zog, laupa, ainas, kad cilvēki uzbrūk policistiem un uzbrūk pat ugunsdzēsēju mašīnām, kad viņi mēģina apslāpēt liesmas," teica Kamerons.

Viņš teica žurnālistiem, ka parlaments ceturtdien tiks atsaukts no vasaras brīvdienām un diskutēs par notiekošo. "Mēs visi esam gatavi kopā nosodīt šos noziegumus un kopā atjaunot nopostītās kopienas," teica Lielbritānijas premjers.

Nekārtību turpināšanās dēļ Kamerons pārtrauca atvaļinājumu, kuru viņš pavadīja Itālijā kopā ar ģimeni, un otrdien atgriezās Londonā, kur rīko ārkārtas situāciju komitejas COBRA sanāksmi un apspriedīsies ar iekšlietu ministri Terēzu Meju un Londonas policijas priekšnieku.

Kamerons paziņoja, ka otrdienas vakarā par drošību Londonas ielās gādās 16 tūkstoši policistu. Iepriekš to darīja seši tūkstoši policijas darbinieku.

Vardarbība izcēlās pēc tam, kad sestdien pie policijas ēkas Totenhemas rajonā notika mierīga protesta akcija pret to, ka ceturtdien apšaudē ar policiju gāja bojā kāds vīrietis, taču pēc tam vairāki simti cilvēki sāka demolēt un dedzināt ēkas un transportlīdzekļus un izlaupīt veikalus. Daudzi apšauba versiju, ka jaunais vīrietis apdraudēja policiju, kas tiek skaidrots kā apšaudes iemesls.

Nekārtības vairākos Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas rajonos otrdienas naktī turpinājās trešo nakti pēc kārtas un izplatījās arī uz Birmingemu, Liverpūli un Bristoli.

Iekšlietu ministre Terēza Meja paziņoja, ka kopumā trīs naktīs, kad Londonā notiek masu nekārtības, aizturēti vairāk nekā 450 cilvēki. Otrdien slimnīcā miris kāds vīrietis, kurš pirmdienas vakarā piedalījās nemieros Londonas rajonā Kroidonā un tika sašauts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits