Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Gruzijas miljardieris met izaicinājumu Saakašvili

Viens no Gruzijas bagātajiem cilvēkiem miljardieris Bidzina Ivanišvili piektdien metis izaicinājumu prezidentam Mihailam Saakašvili, solot, ka viņa jaunā partija 2012. gada parlamenta vēlēšanās gūs "absolūtu uzvaru".

"Prezidenta Saakašvili totālais monopols attiecībā uz varu un konstitūcijas labojumiem, kas atklāj Saakašvili nodomus saglabāt varu un palikt vadībā arī pēc konstitucionālā termiņa beigām, sekmēja to, ka es pieņēmu lēmumu par politiskas partijas izveidošanu," apliecināja Ivanišvili, kura īpašumi atbilstoši žurnāla "Forbes" aplēsēm ir 5,5 miljardus dolāru (2,25 miljardus latu) vērti.

Saakašvili tika pieļāvis daudzas "lielas un nepiedodamas kļūdas", ierobežojot mediju darbību, kontrolējot biznesu un apspiežot demonstrācijas, tādēļ viņam neatliek nekas cits kā demisionēt un "lūgt tautai piedošanu", pārliecināts ir Ivanišvili.

Miljardieris, kurš līdz šim izvairījies no publicitātes, Gruzijā finansējis labdarības projektus. Viņam pieder ievērojama mākslas darbu kolekcija. Intervijas viņš sniedzis reti, un sabiedrībā valdīja uzskats, ka viņš politikā iesaistīties negrasās.

Gruzijas opozīcijas partijas vairākkārt centušās panākt, lai Saakašvili pamet amatu - kā vēlēšanu ceļā, tā arī, rīkojot ielu protestus. Daži eksperti norāda - politiskais reljefs mainīsies, ja politikā ar nopietnu finansējumu iesaistīsies Ivanišvili.

Kad cits Gruzijas oligarhs Badri Patarkacišvili 2007. gadā meta izaicinājumu valdošajai varai, viņš tika apsūdzēts apvērsuma mēģinājumā, drošības dienesti slēdza viņa televīziju un nākamā gada prezidenta vēlēšanās viņš ieguva tikai 7,1% balsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits