Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Gruzīni pauž skepsi par krievu karavīru drīzu aiziešanu

Čhobalauri ciemā, kas atrodas apmēram 40 kilometrus no Tbilisi, vairs nav palicis neviens bērns. Bailēs no krievu okupācijas armijas, kura kontrolē teritoriju ap lielceļu Tbilisi—Gori, visi aizvesti uz galvaspilsētu vai citām apdzīvotām vietām. "Mēs, protams, baidāmies, un tādēļ es savu sievu un abas meitiņas aizvedu uz Tbilisi. Pagaidām viņi te neko sliktu nav darījuši, bet kas zina," Dienai stāstīja Čhobalauri iedzīvotājs Zura Kasašvili. Līdzīgi citiem zemniekiem, arī Zura runā diezgan piesardzīgi. Viņš domājot, ka Krievija vēloties gāzt prezidentu Mihailu Saakašvili.

"Mēs protestējam pret to, ka agresors joprojām atrodas uz mūsu zemes. Viņiem ir jāpamet Gruzija. Jau pirms piecām dienām bija jāsākas viņu armijas izvešanai, bet nekas tāds nav redzams. Vienkārši viņiem patīk mūsu zeme. Krievi nekad nav turējuši savu vārdu," stāstīja Marina Urtanidze, kas trešdien piedalījās celtnieku arodbiedrības organizētajā mītiņā pie pirmā krievu posteņa Igoeti ciemā 35 kilometrus no Tbilisi.

Manučars Uzarašvili netic nedz Krievijas valdībai, nedz krievu ģenerāļiem. Neko labu viņš nevarot pastāstīt arī par šīs valsts tā saucamajiem miera uzturētājiem. Manučars dzīvojis Abhāzijas Gali rajonā un zinot, ar ko nodarbojas "miera uzturētāji". Tie vienmēr bijuši abhāzu pusē. Reiz bijis tā — gruzīni devušies pie krievu karavīriem meklēt palīdzību, taču tā neesot sniegta. Abhāziem atdots jebkurš gruzīns, kuru viņi pieprasījuši. Visi piekauti un aizvesti prom. Neesot noslēpums, ka "miera uzturētāji" mēdzot novilkt savu formu un piedalīties bruņotajos uzbrukumos. "Vakar krievu virsnieks teica — ja mums dos pavēli atkal bombardēt, tad arī bombardēsim, vai skaidrs? Pirms trim dienām cerēju, ka sāksies armijas izvešana, tagad es redzu pretējo," teica Manučars, kurš jau otro nedēļu strādā par latviešu žurnālistu šoferi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits