Laika ziņas
Šodien
Migla
Rīgā 0 °C
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Haiti izglābtā igauņa pirmie vārdi sievai: "Es tevi mīlu"

Trīsdesmit divas stundas Haiti galvaspilsētā zem drupām pavadījušais 35 gadus vecais igaunis Tarmo Jevērs ir sveiks un vesels, lai gan nakti pavadījis slimnīcā ārstu uzraudzībā, vēsta igauņu mediji. "Neliels brīnums, kam sekoja vēl daži citi brīnumi," - ar šādiem vārdiem ANO ģenerālsekretārs Bans Kimūns raksturoja ANO darbinieka T.Jevēra izglābšanu.

Postošajā zemestrīcē Haiti ANO zaudēja vairāk nekā 30 cilvēkus, bet aptuveni 200 ir pazuduši, vēsta AP.

"Viņa pirmie vārdi man bija - es mīlu tevi," tā laikrakstam Postimees stāsta T.Jevēra sieva Mamija Jevēra, kura dzīvo ASV Maiami pilsētā. Pirmo reizi kopš zemestrīces M.Jevēra ar savu vīru sazinājās ceturtdien vakarā pēc Igaunijas laika. Tobrīd viņas vīrs jau bija izglābts un vairākas stundas jau atradās ārstu uzraudzībā. M.Jevēra stāsta, ka pirms tam pēdējā telefonsaruna ar vīru bijusi tieši pirms zemestrīces, par ko vēlāk uzzinājusi no TV ziņām. Cerībā, ka vīrs tajā brīdī nav atradies savā darbavietā ANO mītnē, M.Jevēra mierinājusi sevi ar domu, ka viņš ir izturīgs un labi fiziskā formā.

Igaunis bija aprakts četrus metrus zem savas darbavietas drupām. Glābējiem bija vajadzīgas piecas stundas, lai viņu izraktu. Šajā laikā T.Jevēram caur gumijas cauruli tika dots ūdens. Pēc izglābšanas igaunis pacēlis gaisā dūrē sažņaugtu roku, no saviem matiem izpurinājis putekļus un apskāvis savus glābējus, vēsta CNN. "Sajūtas bija sliktas," par ilgstošo atrašanos zem drupām teica izglābtais. Tāpat viņš pauda šaubas, vai zem drupām ir vēl kāds dzīvs. Viņš pats gan neesot zaudējis cerību atkal ieraudzīt dienasgaismu. Zemestrīces laikā viņš zaudējis zem kājām pamatu, nokritis un sajutis sāpes.

Jau pēc izglābšanās T.Jevērs sievai stāstījis, ka, lai gan atrodas šoka stāvoklī, viņa veselība ir kārtībā un ievainojumu nav. Tomēr ceturtdienas vakarā viņš vēl tika paturēts slimnīcā. Patlaban viņa sieva gaidot informāciju, vai vīrs varēs atgriezties mājās ASV vai būs vēl jāpaliek Haiti. Pēc T.Jevēra teiktā, citu igauņu nelaimes brīdī Haiti galvaspilsētā neesot bijis.

Postimees vēsta, ka T.Jevēra izglābšanai līdzi sekojuši arī viņa radinieki Igaunijā. Viņa tēvocis Arvo Jevērs stāstījis, ka skatījies CNN. Igaunijas Ārlietu ministrija radus informējusi, ka T.Jevērs ir sveiks un vesels.

No Igaunijas ziemeļaustrumu reģiona cēlies bijušais policists T.Jevērs strādā ANO struktūrās par miesassargu un lielāko daļu darba laika pavadījis Haiti, raksta Postimees. Kopā ar sievu un trīs gadus veciem dvīņiem viņš jau vairākus gadus dzīvo Maiami ASV. Pēdējo reizi Igaunijā viņš viesojies pērnā gada septembrī.

Top komentāri

Dodo
D
Mina armastan sind!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VĒL

VIDEO: Tarmo Jevēru izrok no drupām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits