Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ilze Brands-Kehris apstiprināta par ANO ģenerālsekretāra vietnieci cilvēktiesību jautājumos

Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) ģenerālsekretārs Antoniu Gutērešs šodien apstiprināja Ilzi Brands-Kehris par savu vietnieci cilvēktiesību jautājumos, aģentūra LETA uzzināja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Ministrijā uzsvēra, ka šis ir līdz šim augstākais amats ANO struktūrās, kuru ieņems Latvijas pārstāvis. "ANO ģenerālsekretāra lēmums apliecina Latvijas ekspertu izcilo profesionalitāti un konkurētspēju augstākajā starptautiskajā līmenī, kā arī atspoguļo Latvijas ārlietu dienesta ieguldīto darbu kandidātu virzīšanā," akcentēja ĀM.

Brands-Kehris vadīs ANO augstā komisāra cilvēktiesību jautājumos biroju Ņujorkā no 2020.gada janvāra. Viņa sniegs atbalstu ANO ģenerālsekretāram cilvēktiesību jautājumos, palīdzot ANO augstajam komisāram virzīt cilvēktiesību jautājumu dienaskārtību sadarbībā ar ANO struktūrām, ANO dalībvalstīm, nevalstiskajām organizācijām un medijiem.

Brands-Kehris ir starptautiska cilvēktiesību eksperte ar vairāk nekā divdesmit gadu pieredzi. No 2002. līdz 2011.gadam viņa ir vadījusi Latvijas Cilvēktiesību centru, kā arī ieņēmusi vadošus amatus Eiropas Savienības Pamattiesību aģentūrā un EDSO augstā komisāra nacionālo minoritāšu jautājumos birojā. 

2016.gada jūnijā Brands-Kehris ar pārliecinošu atbalstu tika ievēlēta ANO Cilvēktiesību komitejā kā neatkarīga eksperte uz termiņu no 2017.gada līdz 2020.gadam.

 

Top komentāri

ha-ha-ha
h
Tad jau būs kā Francijā. Tur kādas pilsētas stacijas tualetēs tika demontēti visi pisuāri. Ja pisuāru nav sievietēm, to nedrīkst būt arī vīriešiem. Cilvēktiesības feministu mērcē.
Tiesības
T
uz anonimitāti ir vārda btīvības pamats. Tikko mēģināju komentēt TvNet, bet anonīmi tas vairs nav iespējams. Tā vietā ir paziņojums: "Esam par drosmīgiem komentētājiem, tāpēc, lūdzu, autorizējies". Autoritārās valstīs, tādās kā Ķīna, drosmīgie komentētāji nonāk cietumā.
Tāpēc ar
T
cilvēktiesībām ANO ir tik švaki, ka tur tādes kadrus ņem:))))
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits