Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Indija izņem no apraides Al Jazeera par nepareizām Kašmiras kartēm

Indijas valdība trešdien uz piecām dienām izņēmusi no apraides telekanālu Al Jazeera, kuram tiek pārmesta nepareizu Kašmiras karšu rādīšana.

Indijā, ieslēdzot televizoros Al Jazeera kanālu, trešdien redzams zils ekrāns ar paziņojumu, ka saskaņā ar Informācijas ministrijas rīkojumu telekanāls pagaidām nav pieejams.

Domstarpības radušās saistībā ar telekanālā demonstrētajām kartēm, saskaņā ar kurām daļa Kašmiras Himalaju reģiona ietilpst Ķīnas un Pakistānas teritorijās, ziņu aģentūrai AFP atklāja kāda amatpersona, piebilstot, ka lēmumu par Al Jazeera nobloķēšanu uz piecām dienām pieņēmusi starpministriju komiteja.

Daļu Kašmiras, kur vairums iedzīvotāju ir musulmaņi, kontrolē Indija, daļu - Pakistāna, bet kā Deli, tā Islamabada pretendē uz visu Kašmiras teritoriju.

Kopš 1947.gada Indijas un Pakistānas starpā izraisījušies trīs kari, no kuriem divi notikuši Kašmiras dēļ.

Indija pēdējā laikā izpelnījusies starptautiskās sabiedrības uzmanību ar vairākiem aizliegumiem medijiem, raisot bažas par augošo cenzūru un neiecietību nacionālista premjerministra Narendras Modi vadībā.

Al Jazeera Indijas biroja vadītājs Anmols Saksena AFP norādīja, ka telekanāls ir runājis ar ministrijām un cer uz aizlieguma atcelšanu.

Vietējie mediji ziņoja, ka runa ir par kartēm, ko telekanāls demonstrējis 2013. un 2014.gadā.

Indijas valdība ir noteikusi stigrus ierobežojumus visām drukātajām kartēm, pieprasot, lai visa Kašmira tiek attēlota kā Indijas daļa.

Valdība 2011.gadā deva rīkojumu žurnālam The Economist aizsegt karti, kurā bija redzamas Kašmiras robežas. Rezultātā žurnāls 28 000 Indijā pārdodamo eksemplāru bija spiests aizklāt ar uzlīmēm, kurā attēlotas Kašmiras robežas.

Komentējot Al Jazeera aizliegumu, The Economist vadītājs Dienvidāzijā Ādams Roberts tviterī norādīja, ka "Indija galu galā tomēr varētu saprast, cik idiotiski tas izskatās".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits