Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Indija pievienojas aviācijas bāzes kuģu būvētājvalstīm

Indija pirmdien oficiālā ceremonijā iepazīstinājusi ar jaunuzbūvēto aviācijas bāzes kuģi INS Vikrant, kas ļaus tai kļūt par piekto valsti pasaulē, kas pati uzbūvējusi aviācijas bāzes kuģi, ziņo Reuters. Līdz šim to izdarījusi Lielbritānija, Francija, Krievijas un Amerikas Savienotās Valstis. Indija šajā ziņā ir apsteigusi lielo kaimiņvalsti Ķīnu.

Indija pēdējos gados izdod miljardus dolāru, lai modernizētu kaujas tehniku, no kuras lielākā daļa ir ražota PSRS. Pašlaik Indijai jau ir viens aviācijas bāzes kuģis - 1987. gadā no britiem iegūtais INS Viraat, taču tas ir jau 60 gadu vecs un tuvākajos gados tiks norakstīts. Trešo aviācijas bāzes kuģi INS Vikramaditya pašlaik pārbūvē un modernizē Krievijā.

Jaunais bāzes kuģis INS Vikrant (Drosmīgais) tiks izmantots no 2018. gada, kad šis 40 tūkstošu tonnu kuģis tiks nokomplektēts ar Krievijā būvētajām iznīcinātājlidmašīnām MiG 29 un izies izmēģinājuma braucienu programmu.

Kuģa korpuss ir izgatavots no īpaša Krievijas kuģu tērauda, dzinēju ražojusi GE firma ASV. INS Vikrant valstij izmaksās ap pieciem miljardiem ASV dolāru.

Ķīnai pieder no Ukrainas nopirktais un modernizētais aviācijas bāzes kuģis Liaoning. Jane's Defence Weekly raksta, ka Šanhajas tuvumā pašlaik tiekot būvēts lielāku izmēru aviācijas bāzes kuģis.

BBC vēsta, ka sestdien Indija jau paziņoja, ka sākusi pirmās pašu būvētās kodolzemūdenes izmēģinājumus. Premjerministrs Manmohans Sings to nosaucis par platu soli nācijas vēsturē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Orbāns Kijivā mudina Zelenski piekrist pamieram

Ungārijas premjers Viktors Orbāns, kurš vakar ieradies negaidītā vizītē Kijivā, aicinājis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski apdomāt iespēju noslēgt vienošanos par uguns pārtraukšanu ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits