Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Indijā sabradā svētceļniekus

Vairāk nekā 140 cilvēku līdz nāvei sabradāti paniskā bēgšanā pie Naina Devi tempļa Himačalas štatā Indijas ziemeļos. Viņu vidū bija arī vairāki desmiti bērnu. Negadījums notika, kad aptuveni desmit tūkstoši svētceļnieku dziedādami pa šauru ceļu devās uz templi kalna virsotnē. Vietējās amatpersonas apgalvo, ka paniku izraisīja baumas par kautiņu tā tuvumā. Acumirklī uz šķietamo notikuma vietu metās tūkstošiem ticīgo, taču daudzi norobežotajā ceļā nespēja noturēties kājās. "Mēs aicinām cilvēkus turpmāk neklausīt baumām," CNN uzsvēra vietējais kārtības sargs C.P.Verma.

Aculiecinieki gan apgalvo, ka paniskā bēgšana sākās pēc ceļmalas dzelzs margu salūšanas. "Daudzi bērni un sievietes sauca pēc palīdzības, un es redzēju, kā no kalna lejup krīt cilvēki," Reuters stāstīja viens no svētceļniekiem Devs Svarups. "Sadzirdēju baumas par zemes nogruvumu un metos bēgt līdz ar citiem," viņš sacīja. Citi ticīgie atceras, ka situāciju vēl vairāk pasliktinājuši policisti, kas centās bēdzējus apturēt, sitot viņiem ar nūjām.

Templī augusta sākumā vairāk nekā nedēļu tiek svinēti hinduistu svētki Šravan Navratras. Plānots, ka tajos, ziedot hinduistu dieviem, ieradīsies vismaz 50 tūkstoši ticīgo.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits