Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Indijā sabrūkot jaunbūvei, gājuši bojā 30 cilvēki

Sabrūkot jaunbūvei Indijas finanšu galvaspilsētā Mumbajā, dzīvības zaudējuši vismaz 30 cilvēki un vēl daudz vairāk guvuši ievainojumus, piektdien paziņoja policija.

Ceturtdienas vakarā sabruka viena septiņu stāvu jaunbūves daļa un pēc tam sagruva visa struktūra, pavēstīja augsta ranga policijas amatpersona. Jaunbūve atradās aptuveni 35 kilometrus no Mumbajas centra un būvēta bez celtniecības atļaujas. "Miruši 30 cilvēki un vēl vismaz 55 ievainoti," informēja policijas pārstāvis.

Jaunbūvei sabrūkot, izveidojās aptuveni astoņus metrus augsta gruvešu kaudze. Upuru vidū ir vismaz septiņas sievietes un deviņi bērni. Vietējās policijas komisārs informēja, ka pret jaunbūves celtniekiem reģistrēta lieta par cilvēku nāves izraisīšanu aiz nolaidības. "Ir divi būvnieki, un mēs viņus meklējam," paziņoja komisārs.

Vairums bojāgājušo ir viesstrādnieki, kuri, līdzīgi kā daudzi imigranti, ieradās Mumbajā, cerībā atrast darbu celtniecības objektos. Bieži šādi viesstrādnieki ierodas darbavietā ar visu savu ģimeni, kura tad dzīvo uz vietas objektā.

Vietējā pašvaldība sākusi notikušā izmeklēšanu un pārbaudīs arī citas jaunceltnes vietējā apkaimē. Laikraksts The Hindustan Times vēsta, ka sabrukusī jaunceltne būvēta bez atļaujas, un celtnieki, ļoti iespējams, ignorējuši celtniecības normas. "Septiņi stāvi tika uzbūvēti nieka trīs līdz četros mēnešos. Tie bija nolemti sabrukšanai slikto celtniecības materiālu dēļ," ziņo "The Hindustan Times".

Indijā līdzīgas nelaimes notiek diezgan bieži, jo straujā ekonomiskā izaugsme novedusi pie uzplaukuma celtniecībā, kur, diemžēl, bieži netiek ievēroti noteikumi un drošības prasības.

Februārī, sabrūkot vēl nepabeigtam viaduktam Mumbajas lielākajā lidostā, gāja bojā trīs cilvēki un septiņi tika ievainoti.

Viens no pēdējo gadu traģiskākajiem šādiem negadījumiem notika 2010.gada novembrī Deli, kur, sabrūkot kādai jaunceltnei, gāja bojā 69 cilvēki un vairāk nekā 80 tika ievainoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Orbāns Kijivā mudina Zelenski piekrist pamieram

Ungārijas premjers Viktors Orbāns, kurš vakar ieradies negaidītā vizītē Kijivā, aicinājis Ukrainas prezidentu Volodimiru Zelenski apdomāt iespēju noslēgt vienošanos par uguns pārtraukšanu ...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits