Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Indijā tiesā Mumbajas slaktiņa dalībnieku

Indijas lielpilsētā Mumbajā sākusies tiesas prāva pret islāma ekstrēmistu, kurš pagājušā gada novembrī piedalījās cilvēku slepkavošanā Mumbajas ielās. 21 gadu vecais Muhammeds Adžmals Kasābs tiesas prāvas sākumā atzinās, ka teroristu vienība ieradusies Indijā no Pakistānas. M.A.Kasābs ir vienīgais teroristu grupas loceklis, kurš izdzīvoja un nonāca Indijas gūstā.

Pārējie teroristi apšaudē tika nogalināti. Teroristu vienībā bija desmit kaujinieku, kas vairākas dienas turpināja pretošanos Indijas varas iestādēm. Apšaudē tika nogalināti vairāk nekā 160 cilvēki, simtiem citu tika ievainoti.

Mumbajas slaktiņš ievērojami pasliktināja Indijas un Pakistānas attiecības, jo Indija uzskata, ka Pakistāna atbalsta islāma ekstrēmismu un terorismu. M.A.Kasābs ir dzimis un audzis Pakistānā, kur viņu savervēja radikālais islāma kaujinieku grupējums Lashkar e Taiba. Teroristu vadoņi rūpīgi apmācīja M.A.Kasābu un viņa biedrus, kuriem bija uzticēta slaktiņa sarīkošana Mumbajā. Katram kaujiniekam tika izsniegts AK-47 automāts, vairākas granātas un munīcijas krājumi. Grupējuma vadoņi viņiem lika nogalināt pēc iespējas vairāk cilvēku. M.A.Kasābam par līdzdalību slaktiņā draud nāvessods, informē Reuters.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits