Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Indijas valdība plāno jaunas reformas ekonomikā

Cenšoties atdzīvināt investīcijas valsts ekonomikā, Indijas vadība gatavo jaunas reformas, ceturtdien paziņojis finanšu ministrs Palaniapans Čidambarams. Jau vēstīts, ka Indijas valdība, kurai bieži pārmesta politiskā paralīze, pirms divām nedēļā nāca klajā ar virkni pārsteidzošu paziņojumu ekonomikas atdzīvināšanai.

Pēc tikšanās ar valdošās koalīcijas līderiem, Čidambarams apliecināja, ka valdībai padomā vēl citas pārmaiņas. "Premjerministrs [Manmohans Singhs] uzsvēra nepieciešamību pēc virknes pasākumu, kas nodrošinās, ka rūpija nav nepastāvīga un investīcijas turpina ieplūst Indijā, kā arī stimulēs pašmāju investorus," norādīja ministrs. "Tika apspriesta nepieciešamība pēc tālākām reformām. Kabinetam tiks likti priekšā specifiski pasākumi," viņš piebilda. Mediji ziņo, ka valdība gatavojas pacelt latiņu ārvalstu ieguldījumiem Indijas apdrošināšanas kompānijās līdz 49%.

Nesen valdība jau pieņēma lēmumu atļaut tiešas ārvalstu investīcijas mazumtirdzniecības sektorā, aviolīnijās un raidorganizācijās. Valdībā notiekot diskusijas arī par sen iesaldēto un pretrunīgi vērtēto zemes iegādes likumprojektu, kas grozītu koloniālā laika likumus par lauksaimniecībā izmantojamās zemes iegādi rūpnieciskiem mērķiem.

Čidambarams un Singhs, kuram trešdien palika 80 gadi un kurš pēc daudzajiem korupcijas skandāliem, kas satricinājuši viņa administrāciju, savu otro termiņu premjera amatā lielākoties pavadījis aizsardzības pozīcijā, tiek uzskatīti par galvenajiem spēkiem, kam izdevies pārliecināt valdošās Kongresa parijas līderi Sonju Gandiju par nepieciešamību īstenot ievērojamas reformas ekonomikā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits