Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Indonēzijā turpinās vulkāna izvirdums, taču aviosatiksme jau atjaunota

Indonēzijā atjaunota aviosatiksme, lai gan no Merapi vulkāna vēl aizvien turpina izvirst karsti pelnu mākoņi.

"Šobrīd viss atgriezies ierastajā kārtībā," ziņu aģentūrai Agence France-Presse stāsta Indonēzijas Gaisa satiksmes organizācijas ģenerāldirektors Herijs Bakti.

Kārtējais vulkāna izvirdums izraisīja haosu Indonēzijas transporta sistēmā, atceļot starptautiskos lidojumus. Svētdien tika atcelti 8, bet sestdien – 36 lidojumi. Avio nozares pārstāvji uzsver, ka nevēlas atkārtot to, kas šogad notika Īslandē, kad vulkāna izvirdumu dēļ tika pilnībā paralizēta gaisa satiksme Eiropā.

Tajā pat laikā tūkstošiem cilvēku pirmdien cenšas iekļūt vilcienos, autobusos vai izīrēt dažādus transportlīdzekļus, lai dotos pēc iespējas tālāk no Merapi vulkāna apkaimes. Indonēzijas valdības pārstāvji brīdinājuši par iespējamo vulkāna izvirdumu kuru katru brīdi, raksta ziņu aģentūra Associated Press.

Jau ziņots, ka piektdien Indonēzija piedzīvoja līdz šim visspēcīgāko vulkāna izvirdumu.

Apkārtni apņēma akmeņu, karstu dūmu un putekļu mākoņi, kas pārklāja tuvākos ciematus, nogalinot savā ceļā 90 cilvēkus, raksta ziņu aģentūra BigPond News.

Par spīti Merapi vulkāna atkārtota izvirduma draudiem ASV prezidents Baraks Obama neplāno atcelt savu paredzēto vizīti Indonēzijā. Valdības pārstāvji uzmanīgi seko līdzi situācijai aviosatiksmes drošības jomā. Plāni doties uz Indonēziju, nav atcelti, aģentūrai Associated Press ziņo B. Obamas preses sekretārs Roberts Gibss. Indonēzija ir viena no valstīm, kurā ASV prezidents paredzējis viesoties savas 10 dienu ilgās Āzijas valstu vizītes laikā.

Merapi vulkāna izvirdumi divu nedēļu laikā jau prasījuši 141 cilvēka dzīvību, savukārt vairāk kā 280 tūkstoši iedzīvotāju ir atstājuši vulkāna apkaimi un pārcēlušies uz valdības nodrošinātajām pagaidu bāzēm evakuētajiem iedzīvotājiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits