Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ingušijā notikušas sadursmes starp krievu spēkiem un nemierniekiem

Septiņi cilvēki nogalināti Krievijas spēku sadursmēs ar nemierniekiem valsts dienvidu reģionā Ingušijā, otrdien ziņo aģentūra Reuters, atsaucoties uz vietējām varas iestādēm.

Ingušijas Iekšlietu ministrija paziņoja, ka pirmdien speciālajā operācijā nogalinātas četras militārpersonas un trīs nemiernieki, bet daļa bruņoto kaujinieku aplenkti Verhnije ačaluki ciematā.

Ministrija informēja, ka mirušo vidū ir Krievijas Drošības dienesta reģionālās pārvaldes priekšnieka vietnieks Aleksandrs Nagovicins.

Vietējie iedzīvotāji apgalvo, ka Krievijas armijas helikopters apšaudījis ciemu, bet Reuters reportieris ziņo, ka šāvienu skaņas ciemata apkaimē bija dzirdamas vairāku stundu garumā.

Tomēr ir grūti pateikt, vai sadursme patiešām ir notikusi, jo bruņotie spēki ir bloķējuši pieeju apkārtnei. Ingušijas Iekšlietu ministrija arī ziņo, ka civiliedzīvotāji nav cietuši.

Pēdējā laikā Ingušijā pieaugusi vardarbība. Pagājušajā mēnesī tika nošauts opozīcijas interneta mājaslapas īpašnieks Magomeds Jevlojevs. Tas notika brīdī, kad viņu arestēja vietējā milicija.

Vietējās amatpersonas apgalvo, ka tas bijis nelaimes gadījums. Kremļa ieceltais reģiona līderis Murats Zjazikovs apvainojis ārējus spēkus nemiera radīšanā Ingušijā, kas esot daļa no centieniem vājināt Krieviju.

Video footage from the scene of Monday's clashes, which was released by the Russian authorities, showed a pile of bricks and roof beams where a house had stood.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits