Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Irāna bez paskaidrojumiem atbrīvojusi par britu vēstniecības izdemolēšanu aizturētos

1. decembrī Irānas varas iestādes atbrīvoja 11 cilvēkus, kuri tika aizturēti 29. novembrī, iebrukuma Lielbritānijas vēstniecībā Teherānā laikā, vēsta aģentūra Associated Press. Nekādus paskaidrojumus par to, kādēļ šie cilvēki atbrīvoti, varas iestādes nav sniegušas. Atbilstoši Irānas likumdošanai, par sveša īpašuma tīšu iznīcināšanu viņiem draudēja līdz trim gadiem ilgs cietumsods.

Demonstrantu pūļa iebrukums Lielbritānijas vēstniecības un dzīvojamo ēku kompleksos noveda pie attiecību starp Londonu un Teherānu saraušanas. Lielbritānijas valdība jau nākošajā rītā atsaucas uz dzimteni visu diplomātiskās pārstāvniecības personālu, kā arī deva Irānas vēstniecības Londonā darbiniekiem 48 stundas laika, lai pamestu Lielbritāniju.

Solidarizējoties ar Lielbritāniju, savu vēstniecību Irānā darbu pārtrauca arī Norvēģija un dienu vēlāk arī Vācija. Savukārt Francija, Itālija un Nīderlandes ir atsaukušas savus vēstniekus no Teherānas uz konsultācijām. Arī Krievija nodēvēja diplomātiskās pārstāvniecības izlaupīšanu par „nepieņemamu”, tāpat uzbrukumu vēstniecībai nosodīja ASV un ANO Drošības Padome.

Oficiālā Teherāna savukārt paziņoja, ka uzbrukumu nav bijis iespējams prognozēt, kamdēļ policija nespēja aizsargāt vēstniecības ēkas. Tāpat Irānas oficiālās amatpersonas paziņoja, ka Londona ar savu politiku pret Teherānu pati izprovocējusi „tautas masu dusmas”.

Jāpiebilst, ka grautiņā pāraugušais mītiņš sākotnēji bija paredzēts kā protesta akcija pret kārtējām sankcijām pret Irānu, kuras noteikusi Lielbritānija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits