Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Irāna piespriež nāvessodu amerikānim par spiegošanu

Tiesa Irānā ir piespriedusi bijušajam ASV jūras kājniekam Amiram Mirzajam Hekmati nāvessodu par spiegošanu ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) labā, pirmdien vēstīja ziņu aģentūra "Fars".

28 gadus vecajam Hekmati, kurš ir arī Irānas pilsonis, nāvessods ir piespriests "par sadarbošanos ar naidīgu valsti, dalību CIP un mēģinājumu iejaukt Irānu terorismā", teikts tiesas spriedumā.

Hekmati, kurš dzimis ASV irāņu imigrantu ģimenē, decembra vidū Irānas valsts televīzijā atzinās, ka esot kā CIP aģents nosūtīts iefiltrēties Irānas izlūkdienestos. Viņš vairākus mēnešus pirms tam tika aizturēts Irānā.

Irānas televīzija ziņoja, ka Hekmati pirms ierašanās Irānā esot piesaistījis Irānas aģentu uzmanību Bagramas aviobāzē Afganistānā. Hekmati televīzijas raidījumā pastāstīja, ka viņam bijis mērķis iefiltrēties Irānas izlūkdienestu struktūrās. Viņš sacīja, ka 2001.gadā sācis dienēt ASV armijā un tur ticis īpaši apmācīts pirms nosūtīšanas uz Irānu.

Hekmati radinieki ASV noliedza, ka viņš esot spiegs, un sacīja, ka viņš devies uz Irānu, lai apmeklētu savas vecmāmiņas.

ASV pieprasīja Hekmati atbrīvošanu. ASV Valsts departaments paziņoja, ka Irāna nav ļāvusi pirms prāvas vai tās laikā ar Hekmati tikties diplomātiem no Šveices vēstniecības. Starp ASV un Irānu nav diplomātisko attiecību, un starpnieka lomu abu valstu kontaktos pilda Šveices vēstniecība Teherānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits