Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Irāna prezentē futūristiska izskata iznīcinātāju

Irāna sestdien prezentēja futūristiska izskata iznīcinātāju, prezidentam Mahmudam Ahadinedžadam nodēvējot to par vienu no vismodernākajām lidmašīnām pasaulē. Televīzijas sižetā redzama angārā novietota pelēka futūristiska izskata lidmašīna, kurai dots nosaukums Qaher (Iekarotājs) F-313.

Lidmašīna ir "starp vismodernākajiem reaktīvajiem iznīcinātājiem pasaulē", lidmašīnas prezentācijā līdzās ar armijas augstāko vadību pavēstīja Ahadinedžads. Pēc viņa teiktā, lidmašīna izstrādāta un uzbūvēta Irānā, piloti ar to veikuši "tūkstošiem stundu" izmēģinājuma lidojumu un ir "ļoti apmierināti ar tās darbību". Ahadinedžads lidmašīnu nodēvēja par "atturēšanas līdzekli, kam jāsūta miera vēsts".

Aizsardzības ministrs Ahmads Vahidi sacīja, ka lidmašīna ir grūti pamanāma radariem un tās izstrādē izmantoti moderni materiāli.

Irānai noteiktā ASV embargo dēļ tā nevar iegādāties jaunus iznīcinātājus un rezerves daļas saviem novecojošajiem gaisa spēkiem, kur lielākā daļa ir ASV ražotas lidmašīnas, kas tika iepirktas pirms Islāma revolūcijas 1979.gadā un tai sekojošās attiecību saraušanas. Irānai ir arī Krievijā ražoti iznīcinātāji, taču tā pēdējos gados koncentrējusies uz lidmašīnu izstrādi un izgatavošanu tikai pašu spēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits