Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Irānas valdībā apstiprina sievieti un Interpola meklētu teroristu

Irānas parlaments ceturtdien apstiprinājis valdību, kuras sastāvs pārsteidzis un šokējis starptautisko sabiedrību. Pirmo reizi trīsdesmit gadu ilgajā islāma republikas vēsturē tās valdībā būs pārstāvēta sieviete, bet vienu ministra amatu ieņems persona, kas izsludināta starptautiskajā meklēšanā par terorismu.

Irānas veselības ministra amatā apstiprināta bijusī parlamenta deputāte, ginekologa izglītību ieguvusī Marzī Vahīda Dastjerdi. Viņa tiek raksturota kā galēji konservatīva un agrāk aicinājusi ieviest Irānā šķirto veselības aprūpi — sievietes ārstē sievietes, bet vīrieši apmeklē tikai ārstus vīriešus, raksta BBC. Parlamentārieši neapstiprināja vēl divas sievietes, kuras kandidēja uz labklājības un sociālās drošības un izglītības ministra amatu.

Daudz pretrunīgāks un bēdīgi slavens cilvēks turpmāk ieņems svarīgo Irānas aizsardzības ministra krēslu. Ahmeds Vahidi tiek vainots sprādziena sarīkošanā pie ebreju centra Argentīnas galvaspilsētā Buenosairesā 1994.gadā, tajā gāja bojā 85 cilvēki. Interpols izdevis starptautisko orderi viņa arestam. Viņš balsojumā saņēma lielāko parlamentāriešu atbalstu. Izraēla un Argentīna nosodījušas viņa nominēšanu augstajam postenim, Argentīna uzsver, ka tas ir "apvainojums sprādziena upuriem".

Pats A.Vahidi ar smaidu uz lūpām žurnālistiem sacīja, ka viņa apstiprināšana ir "pamatīgs pliķis Izraēlai", un piebilda, ka viņa mērķis ir Irānas aizsardzības stiprināšana.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits