Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Islāmistu gūstā Alžīrijā joprojām atrodas vairāki ārvalstnieki

Pēc Alžīrijas armijas operācijas joprojām nav skaidrs vairāku islāmistu gūstā esošo ārvalstu ķīlnieku liktenis. Mauritānijas ziņu aģentūra ANI, atsaucoties uz kaujinieku pārstāvi saziņai ar presi, vēsta, ka viņu rokās gāzes pārstrādes rūpnīcā joprojām atrodas septiņi ārvalstnieki - trīs beļģi, divi amerikāņi, viens japānis un viens brits.

Avots Alžīrijas drošības spēkos norādīja, ka nav ziņu par desmit ārvalstniekiem, taču patiesībā nav zināms desmit japāņu un astoņu norvēģu liktenis. "Kopš vakardienas nav nekādu izmaiņu, situācija ir tāda pati," pavēstīja avots drošības spēkos.

Alžīrijas mediji kritizē varasiestāžu klusēšanu par notiekošo, norādot, ka lielākā daļas informācijas nāk ar Mauritānijas ziņu aģentūras ANI starpniecību, kas saņem ziņojumus no grupējuma pārstāvjiem.

Kā ziņojuši avoti drošība struktūrās, atbrīvoti aptuveni 100 no 132 teroristu trešdien sagrābtajiem ārvalstu ķīlniekiem. Iepriekš Alžīrijas oficiālā ziņu aģentūra vēstīja, ka armijas specoperācijas gaitā atbrīvoti aptuveni 650 ķīlnieki - 573 alžīrieši un aptuveni 100 ārzemnieki.

Ķīlnieku krīze sākās trešdien, kad islāmistu kaujinieki Alžīrijas dienvidaustrumos uzbruka diviem autobusiem, kas bija ceļā uz nomaļā tuksneša kompleksa lidlauku, nogalinot divus cilvēkus. Pēc tam viņi uzbruka rūpnīcas dzīvokļiem, bet tad arī pašai rūpnīcai, sagrābjot gūstā vairākus simtus cilvēku.

Atbildību par trešdienas uzbrukumu uzņēmies ar Al Qaeda saistītais islāma kaujinieku veterāns Mohtars Belmohtars. Uzbrukums sarīkots, atriebjoties par pirms nedēļas sākto Francijas intervenci Mali. Lai atbrīvotu ķīlniekus, Alžīrijas armija ceturtdien uzsāka specoperāciju, kas turpinājās arī piektdien.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits