Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Izsolē nonāk Nabokova pēdējais romāns

Ģeniālā krievu/amerikāņu rakstnieka Vladimira Nabokova (1899 – 1977) dēls Dmitrijs neizpildīja tēva pēdējo gribu – sadedzināt smagi slimā rakstnieka nepabeigto prozas darbu, kuru viņš sacerēja Montrē, Šveicē, 1975-77. gados.

Runa ir par romānu The Original of Laura/Lauras oriģināls (romānam ir arī apakšvirsraksts Mirt ir jauki/Dying Is Fun). Var dažādi attiekties pret šādu rīcību, bet, šķiet, pasaules nopietnās literatūras fani par to, ka Nabokovs-juniors tēva romānu neiznīcināja, uztvēra ar sajūsmu.

Novembra beigās un decembra sākumā ir jāiznāk Lauras oriģināla angļu un krievu pirmizdevumiem (Nabokovs, protams, romānu rakstīja uz cietām mazām kartotēkas lapiņām angliski). Romāna izdošanas tiesības dēls kā autortiesību vienīgais mantinieks tirgo pa labi un kreisi, summas ir iespaidīgas (piemēram, tikai angļu pirmizdevuma tiesības izdevniecībai KNOPF tika pārdotas par 1,5 milj.USD).

Taču Dmitrijam ar to vēl nav gana.

4. decembrī   Christie's izsoļu namā tiks pārdotas arī šīs pašas 138 kartotēkas kartītes – jeb, citiem vārdiem, romāna oriģināla manuskripts. Lota Nr 95 (piedāvājuma) sākumcena jeb estimeits noteikts 400 – 600 000 dolāru.

Var apbrīnot Dmitrija Nabokova steidzīgo lēmumu. Vai vienkārši nopūsties.

Sīkāk, ja gribat piedalīties vairāksolīšanā, šeit: http://www.christies.com/LotFinder/lot_details.aspx?from=salesummary&intObjectID=5273859

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits