Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Janukovičs apžēlo Timošenko sabiedroto Lucenko

Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs svētdien izdevis rīkojumu, ar kuru no ieslodzījuma tiks atbrīvots bijušais iekšlietu ministrs Jurijs Lucenko, kurš ir tuvs Ukrainas opozīcijas līderes un bijušās premjerministres Jūlijas Timošenko sabiedrotais.

«Prezidents parakstīja dekrētu, ar kuru tiek apžēloti seši notiesātie, kuru vidū ir arī bijušais iekšlietu ministrs Jurijs Lucenko un bijušais vides ministrs Georgijs Filipčuks,» teikts paziņojumā, kas bija publicēts Ukrainas prezidenta oficiālajā interneta vietnē.

Tas esot noticis saskaņā ar V. Janukoviča ierosinātajām krimināllikuma un kriminālprocesa reformām, «kuru mērķis ir humanizēt tiesību normas un samazināt ieslodzīto cilvēku skaitu», rakstīts Ukrainas prezidenta biroja paziņojumā.

V. Janukovičs nolēmis apžēlot J. Lucenko un G. Filipčuku pēc tam, kad viņu to aicināja darīt Eiropas Parlamenta (EP) novērotāju misija, kuru vada bijušais EP prezidents Pets Kokss un bijušais Polijas prezidents Aleksandrs Kvasņevskis.

J. Lucenko apžēlošana ir negaidīta, jo vēl pagājušajā nedēļā Ukrainas Augstākā tiesa noraidīja apelācijas prasību, kurā bijušais ministrs mēģināja pārsūdzēt viņam par amata pilnvaru ļaunprātīgu izmantošanu un valsts naudas līdzekļu izšķērdēšanu piespriesto četru gadu cietumsodu.

Viņu apcietināja 2010. gada decembrī, bet 2012. gada februārī viņš tika notiesāts. J. Timošenko un J. Lucenko ieslodzīšana izraisīja krīzi attiecībās starp Ukrainu un Eiropas Savienību (ES), kas paziņoja, ka Ukrainas varasiestādes selektīvi vēršas pret valsts prezidenta oponentiem.

Svētdienas paziņojumā netika pieminēta J. Timošenko, kura izcieš septiņu gadu cietumsodu par pilnvaru pārsniegšanu laikā, kad viņa bija premjerministre. Analītiķi neparedz, ka viņa tuvākajā laikā varētu tikt atbrīvota.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits