Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Japānai neveiksmīga vaļu medību sezona

Sadursmes ar vaļu zvejas pretiniekiem nav ļāvušas Japānas vaļu zvejniekiem izpildīt šīs sezonas plānu. Vaļu zvejas flote nomedījusi tikai 551 minkvaļus no plānotajiem 850, bet finvaļus notvert nav izdevies vispār, kaut iecerēts bija 50, ziņo Zvejniecības ministrija.Tās pārstāvis norādīja, ka nozīmīgs neizdošanās iemesls ir «aktīvistu sabotāža».

Vaļu medību pretinieki šogad jau vairākkārt ir iesaistījušies sadursmēs ar Japānas zvejniekiem. Martā grupas _Jūras gani _biedri mēģināja izjaukt medības, apmētājot kādu vaļu zvejas kuģi ar pudelēm un citiem smirdīgām vielām pildītiem traukiem, pēc kā trīs jūrniekiem nācās vērsties pēc medicīniskās palīdzības acu iekaisuma dēļ. Vēl janvārī divi aktīvisti uzkāpa uz kāda cita vaļu zvejas kuģi, piespiežot to uz mēnesi pārtraukt došanos medībās. Ministrija gan norādīja, ka neveiksmīgā finvaļu zveja daļēji saistīta arī ar citiem faktoriem. «Tajā nav vainojama tikai sabotāža,» sacīja valdības pārstāvis. «Zvejniekiem vispār izdevās pamanīt tikai dažus finvaļus.»_Greenpeace _Japānas nodaļa, kas arī iesaistījusies pret vaļu zveju vērstos pasākumos, pirmdien apgalvoja, ka nav apmierināta arī ar salīdzinoši niecīgo nozveju. «Viņi apgalvo, ka viens no mazā guvuma iemesliem ir nespēja atrast pietiekami daudz vaļu,» sacīja organizācijas pārstāvis Juniči Sato. «Tas ir labs iemesls, kāpēc viņiem vispār nevajadzētu nodarboties ar asiņainiem pētniecības darbiem.» Viņš arī piebilda, ka, par spīti plāna nepiepildīšanai, kopējais nogalināto vaļu skaits bija lielāks kā pirms trim gadiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits