Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kamerons nožēlo noklausīšanās skandālā iesaistītā nolīgšanu

Laikā, kad Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons parlamenta priekšā izteica nožēlu, ka savulaik darbā pieņēmis telefonu noklausīšanās skandālā iesaistītā tabloīda News of the World bijušo galveno redaktoru Endiju Koulsonu, pasaules medijos un sociālās saziņas vietnēs par galveno zvaigzni bija kļuvusi bēdīgi slavenā laikraksta īpašnieka mediju magnāta Rūperta Mērdoka sieva Veņdi Dena, kura varonīgi aizstāvēja savu dzīvesbiedru no uzbrucēja.

D. Kamerons, kurš šonedēļ priekšlaikus atgriezās no vizītes Āfrikā, lai parlamenta ārkārtas sēdē atskaitītos par plašu rezonansi izraisījušās lietas izmeklēšanas gaitu, paziņoja, ka savulaik no News of the World aizgājušo E. Koulsonu pieņēmis par savu preses pārstāvi, jo viņa rīcībā nav bijis informācijas, ka šis cilvēks būtu bijis iesaistīts telefonsarunu pārtveršanā, ko veica daži izdevuma žurnālisti. «Ja šādas aizdomas būtu bijušas, es viņam nebūtu piedāvājis darbu un, es domāju, viņš to nebūtu pieņēmis,» sacīja D. Kamerons.

Tomēr opozīcijā esošie leiboristi ar līderi Edu Milibendu priekšgalā nelikās mierā un vēlējās zināt, kādēļ D. Kamerons savulaik uzstāja uz E. Koulsona pieņemšanu darbā, par spīti tam, ka pašreizējais vicepremjers Niks Klegs bija izteicis bažas, ka pār E. Koulsonu stāv noklausīšanās skandāla ēna. «To nevar atstāt bez ievērības. Tas bija tīšs mēģinājums slēpties no faktiem par E. Koulsonu,» uzskata E. Milibends.

D. Kamerons aizstāvēja E. Koulsonu kā lielisku sava amata pratēju, bet piebilda, ka gadījumā, ja izrādīsies, ka pagājušajā nedēļā aizturētais bijušais News of the World redaktors ir melojis, viņam būšot jācīnās ar smagām kriminālapsūdzībām.

Tikmēr visu pasauli aplidoja sajūsma par V. Denas rīcību otrdien notikušās Lielbritānijas parlamenta izmeklēšanas komisijas sēdē, kurā saistībā ar noklausīšanās skandālu tika izjautāts R. Mērdoks un viņa dēls Džeimss.

Brīdī, kad kāds zālē esošs vīrietis centās iemest R. Mērdokam ar skūšanās putām noklātu plastmasas šķīvi, aiz vīra muguras sēdošā V. Dena reaģēja ātrāk par visiem un no visa spēka iezvēla uzbrucējam, kurš pēc tam nogāzās uz grīdas un tika aizturēts.

Notikušais daudziem ekspertiem licis secināt, ka 42 gadus vecā Ķīnā dzimusī sieviete un Jeila universitātes absolvente ar žilbinošo aizstāvības sitienu lika savam 80 gadu vecajam vīram izskatīties ievainojamam, vienlaikus notikušais esot noņēmis «nastu» no R. Mērdoka, kuršnoklausīšanās sākumā izskatījās noguris un viegli aizkaitināms, raksta Reuters.

V. Denas dzimtenē populārajā mikroblogu vietnē Weibo pēc notikušā tika skandētas slavas dziesmas tautietei. «Viņas reakcija bija superātra! Viņa aizgāja kā vienīgā varone,» rakstīja lietotājs ar segvārdu Zhang Xin. Savukārt blogeris Loulan Loulan uzskata, ka par sievu vajag apņemt ķīnieti. «Briesmu gadījumā viņas rīkosies,» viņš secina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits