Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Karzai: Afgāņi ir gatavi agrākai NATO armiju atvilkšanai

Afganistāna ir gatava uzņemties atbildību par savu drošību, pat ja NATO spēki no valsts tiek atvilkti agrāk, nekā tas tiek plānots patlaban, ceturtdien apliecināja prezidents Hamids Karzai.

"Afganistāna ir gatava šo procesu veikt ātrāk, ja nepieciešams," preses konferencē, kurā piedalījās arī NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens, sacīja prezidents. "Gadījumā, ja tas būs jādara pirms noteiktā termiņam, mēs būsim gatavi un darīsim to ar prieku."

11 gadus ilgusī NATO Afganistānas operācija alianses dalībvalstīs kļūst arvien nepopulārāka, un vairākās Rietumu galvaspilsētās izskan aicinājumi atvilkt karaspēku ātrāk, nekā solīts iepriekš.

Rasmusens norādīja, ka kaujas operāciju karaspēks tiks atvilkts līdz 2014.gada beigām, tomēr NATO ir vienojusies piedāvāt Kabulai jaunu misiju, pēc šī datuma nodrošinot afgāņu spēkiem apmācību, konsultācijas un atbalstu. "Esmu pārliecināts, ka afgāņu drošības spēki līdz 2014.gada beigām spēs pilnā mērā uzņemties atbildību par drošības situāciju," norādīja Rasmusens. "Mēs jau esam pieredzējuši to, ka viņi veic lielisku darbu, un mēs turpināsim mūsu apmācību un vēl vairāk palielināsim afgāņu drošības spēku spējas." "Mūsu mērķis ir, ka Afganistāna nostājas pati uz savām kājām, bet Afganistāna nestāvēs viena," uzsvēra ģenerālsekretārs.

NATO Afganistānā patlaban ir vairāk nekā 100 000 karavīru, kas atbalsta Karzai valdību tās cīņā ar talibu nemierniekiem. Tostarp eksperti norāda, ka afgāņu drošības spēkiem vieniem veikt šo cīņu būs grūti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits