Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kijevā divdesmit tūkstoši cilvēku pieprasa Ukrainas valdības atkāpšanos

Ukrainas galvaspilsētas Kijevas ielās piektdien izgājuši aptuveni divdesmit tūkstoši cilvēku, lai pieprasītu premjerministres Jūlijas Timošenko valdības atkāpšanos, zņo NEWSru. Masu akcijas organizē opzīcijā esošā Reģionu partijam kuras līderis ir bijušais Ukrainas premejerministrs Viktors Janukovičs.

Pie Ukrainas parlamenta - Augstākās radas - ēkas pulcējušies desmit tūkstoši cilvēku. Viņiem rokās ir dažāda atribūtika ar Reģionu partijas simboliku. Redzami arī plakāti ar uzrakstu "Nost ar oranžo varu, mēs par Janukoviču". Aptuveni tik pat daudz cilvēku pulcējušies arī pie Ukrainas Ministru kabineta ēkas.

Pasākumu norises vietās kopumā izvietoti divi tūkstoši milicijas darbinieku.

Varasiestādes ziņo, ka vairums akcijas dalībnieku ieradušies no Ukrainas reģioniem. Viņu vidū ir daudz jauniešu un pensijas vecuma cilvēku.

Reģionu partija uzskata, ka šā brīža valdība neveiksmīgi cīnās pret globālās ekonomiskās krīzes radītajām sekām Ukrainā.

Piektdien partijas deputāti pārtauca bloķēt parlamenta sēžu zāles durvis un tribīni, ko viņi aizsāka ceturtdien. Ar šo soli opzīcijas deputāti vēlējās paralizēt balsojumu par vairākiem pretkrīzes pasākumiem, kas nepieciešami, lai saņemtu Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) finanšu palīdzību.

Ukrainai drīzumā ir jāpieņem vairāki stabilizācijas likumi, lai saņemtu 16,4 miljardu ASV dolāru (8,7 miljardi latu) lielā SVF aizdevuma otro daļu 1,84 miljardu ASV dolāru (aptuveni miljards latu) apjomā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits