Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

Kims Čen Uns apsola Putinam beznosacījuma atbalstu Krievijas politikai

Divu daļas pasaules izstumto valstu – Krievijas un Ziemeļkorejas – līderi Vladimirs Putins un Kims Čen Uns vakar Phenjanā parakstījuši abu valstu līgumu par visaptverošu stratēģisko partnerību, kas cita starpā paredz savstarpējas palīdzības sniegšanu gadījumā, ja tiek vērsta agresija pret kādu no parakstītājvalstīm, atsaucoties uz V. Putina teikto, vēsta Krievijas ziņu aģentūra Interfax.

Šajā kontekstā V. Putins esot arī kritizējis ASV un citu valstu paziņojumus par lielāka darbības rādiusa augstas precizitātes bruņojuma sistēmu, iznīcinātāju F-16 un cita bruņojuma piegādēm Ukrainai triecieniem pa Krievijas teritoriju.

Atklājot sarunas ar V. Putinu, Kims apsolīja, ka Ziemeļkoreja bez nosacījumiem atbalstīšot visu Krievijas politiku: "Korejas Tautas Demokrātiskās republikas valdība novērtē spēcīgās Krievijas Federācijas svarīgo misiju un lomu stratēģiskās stabilitātes un līdzsvara uzturēšanā pasaulē un izsaka pilnīgu atbalstu un solidaritāti Krievijas valdībai, armijai un tautai speciālās militārās operācijas veikšanā Ukrainā, kas nepieciešama [Krievijas] suverenitātes, drošības interešu un teritoriālās nedalāmības aizstāvēšanai." Viņš arī nodēvēja Krieviju par pašu godīgāko draugu un līdzgaitnieku, bet V. Putinu – par pašu dārgāko Korejas tautas draugu. Savukārt V. Putins pavēstīja, ka augstu novērtē Ziemeļkorejas konsekvento un nemainīgo atbalstu Krievijas politikai, tajā skaitā arī "Ukrainas virzienā".

V. Putins vienas dienas vizītē Ziemeļkorejā tika uzņemts īpaši pompozi – ar sarkaniem paklājiem, portretiem ielās, ziedus vicinošu cilvēku pūļiem, militāru parādi un koncertu.

Rietumu eksperti izteikuši bažas, ka V. Putina vēršanās pie Ziemeļkorejas notiek, jo Krievijai nepieciešama munīcijas piegāde agresijas karam pret Ukrainu. Apmaiņā pret to Krievija Ziemeļkorejai varētu piegādāt satelītpalaišanas tehnoloģijas.

BBC uzdod retorisku jautājumu, vai Phenjanā parakstītais līgums varētu nozīmēt plašāku Ziemeļkorejas iesaisti Krievijas karā Ukrainā un ko Krievija darīs, lai panāktu starptautisko sankciju mazināšanu pret Ziemeļkoreju. Krievija jau ir uzlikusi veto ANO ekspertu grupas atjaunošanai, kam jāuzrauga, vai tiek ievērotas ANO noteiktās sankcijas pret Ziemeļkoreju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits