Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ķīna ierobežo nepilngadīgos tiešsaistes spēļu spēlētājus

Ķīna noteikusi ierobežojumus laikam, ko nepilngadīgie var pavadīt tiešsaistes spēlēs, tādējādi valdība pastiprina vēršanos pret jauniešu atkarību no spēlēm.

Regulējums noteic, ka 18 gadu vecumu nesasnieguši cilvēki nedrīkst spēlēt tiešsaistes spēles laika posmā no plkst .22 līdz plkst.8, savukārt dienas laikā viņi pie spēlēm drīkst pavadīt ne ilgāk kā 90 minūtes.

Tāpat līdz 200 juaņām (26 eiro) mēnesī samazināta summa, ko nepilngadīgie drīkst iztērēt tiešsaistes spēlēs. 16-18 gadus veciem pusaudžiem šī summa būs 400 juaņas (51 eiro) mēnesī.

Jaunie noteikumi paredz, ka visiem spēlmaņiem tiešsaistē jāizmanto reģistrācija ar savu īsto vārdu un datiem, piemēram, vietnes WeChat kontu, telefona numuru vai personas kodu.

Valdība arī aicinājusi spēļu izstrādātājus "mainīt spēļu saturu, funkcijas un noteikumus", lai neradītu jauniešos atkarību.

Ķīna ir pasaulē lielākais videospēļu tirgus, bet valdība ir pastiprinājusi kontroli pār sektoru saistībā ar bažām par veselību, bērnu tuvredzību un tiešsaistes atkarību.

Mirkļbirka par jaunajiem noteikumiem ceturtdien kļuva par apspriestāko tematu Ķīnas sociālo mediju platformā Weibo, kur tai bija 210 miljoni skatījumu.

Sociālās vietnes lietotāji norādīja, ka aizliegums principā nozīmē, ka jaunieši nevarēs spēlēt tiešsaistes spēles, jo laikā, kad tas būs atļauts, lielākajai daļai ir jāatrodas skolas solā. Citi pauda pārliecību, ka plaši tiks izmantoti viltoti identifikācijas dati kontu izveidei.

Pērn Ķīna paziņoja par jauniem ierobežojumiem vairākām tiešsaistes spēlēm, ierobežoja jaunu spēļu laišanu tirgū un samazināja laiku, ko nepilngadīgie spēlmaņi var pavadīt pie ekrāna.

Pasaulē lielākā spēļu kompānija Tencent martā paziņoja par jauniem ierobežojumiem nepilngadīgiem videospēļu lietotājiem.

Tencent savai spēlei Honour of Kings ir noteikusi identifikācijas sistēmu ar īstiem personas datiem, lai varētu noteikt laika ierobežojumus nepilngadīgām personām.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits