Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Ķīnā par korupciju tiesās bijušo augstu kompartijas amatpersonu Bo Silaju

Korupcijā apsūdzētā bijušā Ķīnas kompartijas augstā funkcionāra Bo Silaja (Bo Xilai) tiesas prāva sāksies ceturtdien, svētdien vēsta Ķīnas oficiālie mediji. Bo Silajs ir apsūdzēts  korupcijā, valsts īpašumu izlaupīšanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, vēsta ziņu aģentūra Xinhua, atsaucoties uz Dzjiņaņas tiesu.

Bo Silajs tiks tiesāts atklātā tiesas procesā Dzjiņaņas vidējā līmeņa tautas tiesā. "Atklātā tiesas sēde sāksies 22.augustā plkst.8.30 piektajā tiesas zālē," vēsta Xinhua.

Bo Silajs savulaik viens no populārākajiem valsts politiķiem, bija Ķīnas kompartijas centrālkomitejas politbiroja loceklis, kā arī Čuncinas megopoles kompartijas komitejas sekretārs. Izmeklētāju uzmanības lokā viņš nonāca pēc tam, kad noskaidrojās, ka politiķa dzīvesbiedre Gī Kailaja (Gu Kailai) vainojama Ķīnā dzīvojošā britu uzņēmēja Naila Heivuda (Neil Heywood) noslepkavošanā 2011. gadā. 

Prokuratūras dokumentā norādīts, ka viņš, ieņemot valsts amatus, "izmantoja dienesta stāvokli, lai gūtu personīgu labumu, nelikumīgā ceļā piesavinājās citu cilvēku īpašumu, turklāt piesavināto līdzekļu summa ir ārkārtīgi liela".

Spriežot pēc apsūdzībā minētajām summām, kā arī smagajām sekām, ko Bo Silajs darbības nodarījušas valstij, viņam draud nāvessods, uzskata eksperti. Oficiālas apsūdzības Bo Silajam tika izvirzītas jūlijā. Vēl pērn novembrī viņš tika izslēgts no kompartijas.

Saistītais raksts: Ķīnā nogalinātais britu uzņēmējs, iespējams, cieši sadarbojies ar britu slepeno dienestu >>>

Saistītais raksts: Britu uzņēmēja slepkavības Ķīnā patiesais iemesls bijis līķu bizness >>>

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits