Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ķīna pieprasa CNN atvainoties

ASV telekanāla CNN raidījumā The Situation Room izskanējušais politikas komentētāja Džeka Kafertija viedoklis, ka «ASV joprojām importē ķīniešu grabažas ar svina krāsu un saindēto mājdzīvnieku pārtiku» un «viņi būtībā ir tie paši stulbeņi un bandīti kas visus iepriekšējos 50 gadus» Ķīnu saniknojis tiktāl, ka ceturtdien tā iesniedza oficiālu protestu, pieprasot raidsabiedrības atvainošanos.

«Žurnālistiem vajadzētu ievērot ētikas principus,» tajā norāda Ķīnas Ārlietu ministrijas pārstāvis Liu Dzjaņčao. «Viņi nedrīkst nomelnot citus cilvēkus un valdības vai sūdzēties par viņiem.» Liu arī pauda pārliecību, ka _CNN _nolūks bija «maldināt sabiedrību» un «piekrāpt ķīniešu tautu».Telekanāls jau pēc pirmo pretenziju saņemšanas uzsvēra, ka nav Dž.Kafertija komentāra pārraidīšana nav uztverama kā mēģinājums izraisīt konfliktu, un viņa teiktais attiecas uz Ķīnas valdību, ne iedzīvotājiem, taču ne Ārlietu ministrija, ne oficiālie plašsaziņas līdzekļi to nav pieņēmuši. «Mūs šokē un sanikno fakts, ka sešdesmit gadus pēc Otrā Pasaules karu globāla mediju programma neslēpti nomelno veselu rasi un atklāti sludina rasismu,» teikts oficiālā Pekinas laikraksta _People’s Daily_ publicētā komentārā._Reuters _gan norāda, ka Ķīna joprojām neļauj ārzemju žurnālistiem apmeklēt Tibetu un liegusi pieeju arī vairākām rietumu provincēm, kur notikušas pret valdību vērstas demonstrācijas. Turklāt Pekina mēneša sākumā apcietināja tibetiešu izcelsmes televīzijas producentu Džamjaņu Kji un joprojām nav izvirzījusi viņam oficiālu apsūdzību, piebilsts Žurnālistu aizsardzības komitejas izplatītā paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukraiņi atstājuši Vuhledaru

Ukraiņu vienības ir atstājušas Vuhledaru, lai saglabātu personālsastāvu, kara tehniku un ieņemtu pozīcijas turpmākai cīņai, trešdien paziņojusi Ukrainas armijas grupa "Hortica".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits