Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Ķīna pirmo reizi atzīst kara lidaparāta nosēdināšanu uz strīdus izraisījušās salas

Ķīna pirmo reizi publiski atzinusi sava kara lidaparāta nosēšanos lidlaukā, kas izbūvēts uz teritoriālus strīdus izraisījušās salas Dienvidķīnas jūrā, tādējādi dodot trešajām pusēm skaidru signālu, ka ķīnieši salā varētu turpināt pastiprināt militāro klātbūtni un nepieciešamības gadījumā tur izvietot arī reaktīvos iznīcinātājus - infrastruktūra esot tam piemērota, vēsta Reuters.

Lidlauka skrejceļš uz mākslīgi uzbērtās un paplašinātās salas stiepjas trīs kilometru garumā un ir pietiekami garš, lai spētu apkalpot arī tāla darbības rādiusa bumvedējus un lielas transportlidmašīnas. Ķīna būvē vēl divus līdzīgus skrejceļus. Civilo lidmašīnu testa pacelšanās un nosēšanās no salas sākta jau janvārī. Militārās lidmašīnas nosēšanās uz salas Ķīnas bruņoto spēku informācijas izdevumā pamatota ar "steidzamu nepieciešamību evakuēt trīs smagi slimus strādniekus".

Mākslīgo salu veidošanu ap koraļļu rifiem kritizējušas Amerikas Savienotās Valstis, paužot bažas, ka Ķīna tādējādi cenšas izvērst savu militāro klātbūtni. Ķīnas puse tikmēr noliedz, ka tai būtu agresīvi nolūki. Pretenzijas uz strīdus izraisījušo teritoriju Dienvidķīnas jūrā, kas ir nozīmīgs jūras transporta maršruts, pieteikušas arī tādas valstis kā Vjetnama, Malaizija, Bruneja un Filipīnas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits