Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Ķīnas parlamenta spīkers aprīlī apmeklēs Latviju, Lietuvu, Baltkrieviju un Krieviju

Ķīnas Tautas kongresa (parlamenta) Pastāvīgās komitejas priekšsēdētājs Džans Dedzjans no 12.aprīļa līdz 21.aprīlim apmeklēs Latviju, kā arī Baltkrieviju, Krieviju un Lietuvu, vēsta Ķīnas oficiālā ziņu aģentūra Sjiņhua.

Džanam uzaicinājumu izteikusi Latvijas Saeimas spīkere Ināra Mūrniece, Lietuvas Seima spīkers Viktors Pranckietis, Baltkrievijas Nacionālās sapulces (parlamenta) augšpalātas - Republikas padomes - priekšsēdētājs Mihails Mjasņikovičs un apakšpalātas - Pārstāvju palātas - priekšsēdētājs Vladimirs Andreičenko, Krievijas parlamenta augšpalātas - Federācijas padomes - spīkere Valentīna Matvijenko un apakšpalātas - Valsts domes - spīkers Vjačeslavs Volodins.

Oficiālā vizītē Latvijā Džans uzturēsies no 12.aprīļa līdz 14.aprīlim, aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā.

Vizītes ieskaņā 12.aprīlī paredzēta Ķīnas Pārstāvju sapulces Pastāvīgās komitejas priekšsēdētāja oficiālā sagaidīšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa. Pēc tam Ķīnas parlamenta spīkers dosies uz Saeimas namu, kur tiksies ar Mūrnieci. Savukārt pēc tikšanās Džans un Mūrniece parakstīs abu valstu parlamentu saprašanās memorandu.

Viesojoties Latvijā, Ķīnas parlamenta spīkers tiksies arī ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni un Ministru prezidentu Māri Kučinski (ZZS). Tāpat Džans tiksies ar Saeimas sekretāru Andreju Klementjevu (S), frakciju vadītājiem un pārstāvjiem no deputātu grupas sadarbībai ar Ķīnas parlamentu.

Vizītes laikā Ķīnas Pārstāvju sapulces Pastāvīgās komitejas priekšsēdētājs apskatīs arī Latvijas Nacionālo bibliotēku. Plānots, ka Ķīnas parlamenta spīkers bibliotēkai dāvās grāmatas, kas papildinās Gaismas pilī pieejamo grāmatu klāstu ķīniešu valodā.

Krievijā Džans apmeklēs Ķīnas parlamenta un Krievijas parlamenta sadarbības komitejas trešo sanāksmi, ceturtdien paziņoja Ķīnas parlamenta Pastāvīgā komiteja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits