Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Ķīnieši izveidos un uzstādīs Kopenhāgenā "mūsdienīgu" Mazās nāriņas skulptūru

Kīņa piedāvājusi izveidot “mūsdienīgu” Mazās nāriņas skulptūras versiju un novietot to aplūkošanai Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā, kamēr visā pasaulē pazīstamā īstā skulptūra nākamgad sešus mēnešus atradīsies Šanhajā, vēsta AFP.

Oriģinālā Mazās nāriņas skulptūra savu pastāvīgo mītnes vietu Kopenhāgenu pametīs nākamā gada aprīlī un dosies uz Šanhaju, kur norisināsies vispasaules izstāde Expo. Nāriņa paredzēta kā Dānijas paviljona centrālais piesaistes objekts. Dānijā tā atgriezīsies 2010.gada novembrī.

Ķīnieši uzskata, ka īstās skulptūras salīdzinoši ilgā pazušana varētu apbēdināt tūristus, kas ieradīsies Dānijā un arī pašus dāņus, tādēļ kā mierinājumu ķīnieši uz Kopenhāgenā varētu uzstādīt savu versiju par Mazo nāriņu.

Kopenhāgenas pilsētas vadība pagājušajā nedēļā deva zaļo gaismu dāņu lepnuma nosūtīšanai uz Ķīnu. Šis lēmums jau saskāries ar asu kritiku no prominentām personām un vienkāršajiem dāņiem.

Pēdējā sabiedriskās domas aptauja liecina, ka 60 procenti dāņu ir pret skulptūras, kuras izveidošanu iedvesmojusi Hansa Kristiana Andersena 1837.gadā sarakstītā pasaka, pārvietošanu.

Vairāki Ķīnas mākslinieki jau ir iesnieguši savas idejas par to, kāda izskatītos viņu Mazā nāriņa. Paredzēts, ka Dānijas princis Frederiks maijā apmeklēs Šanhaju, lai izvēlētos vienu no tām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits