Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

KLM un Lufthansa veikušas pirmos izmēģinājuma lidojumus

Nīderlandes aviolīnija KLM un Vācijas kompānija Lufthansa svētdien paziņoja, ka veikušas izmēģinājuma lidojumus Eiropas gaisa telpā, ziņo ārvalstu prese.KLM kompānija izmēģinājuma lidojumu veica virs Nīderlandes sestdienas naktī. KLM kompānijas lidmašīnas Boeing 737 sasniedza maksimālo 13 km augstumu un bija arī vulkāna izmešu mākonī.

KLM eksperti lidmašīnām nekādus bojājumus nav atklājuši.KLM plāno svētdien veikt septiņu lidmašīnu atgriešanos Amsterdamā no Diseldorfas (Vācija). Lidmašīnas ceļu veiks bez pasažieriem.Savukārt Lufthansa veikusi desmit tukšu lidmašīnu lidojumus no Frankfurtes uz Minheni. Sestdien notikušos lidojumus lidmašīnas veica zemā augstumā. Arī Lufthansa norādīja, ka nekādi bojājumi nav atklāti.

Nīderlandes laikraksts De Telegraaf atminas gadījumu 1989.gadā, kad KLM kompānijas lidmašīna Aļaskas (ASV) apkaimē lidoja cauri vulkāna izmešu mākonim. Toreiz apstājās lidmašīnas visi četri dzinēji, taču zemākā augstumā to darbība atjaunojās un bija iespējams veikt drošu nosēšanos.

Svētdienas priekšpusdienā Itālijas Civilās aviācijas aģentūra (ENAC) devusi atļauju veikt izmēģinājuma lidojumus. Itālijas ziemeļu teritorijā ir liegts veikt lidojumus līdz pirmdienas rītam. ENAC norāda, ka neplāno pagarināt ierobežojumus.

Vēlāk arī Air France lidsabiedrība paziņoja, ka Francijas dienvidrietumos svētdien veiks izmēģinājuma lidojumus. Francijas lidlauki ir slēgti līdz pirmdienai.

Eiropas valstu lidlauki būs slēgti vismaz līdz svētdienas novakarei.

(papildināts ar priekšpēdējo rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits