Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Laikraksts: Hodorkovskis varētu iekļauties partijas PARNAS vadībā

Bijušais Krievijas naftas giganta Jukos īpašnieks Kremļa kritiķis Mihails Hodorkovskis pēc septembrī gaidāmajām Valsts domes vēlēšanām varētu kļūt par opozīcijas partijas PARNAS līdzpriekšsēdētāju, atsaucoties uz partijai tuvu avotu, piektdien vēsta laikraksts Kommersant.

Pēc vēlēšanām PARNAS varētu tikt pārformatēta, cita starpā iespējama arī tās apvienošanās ar citām demokrātiskās koalīcijas partijām.

Hodorkovska preses sekretāre Olga Pispanena gan paziņojusi, ka bijušais Jukos vadītājs nerisina sarunas par iekļaušanos PARNAS vadībā.

Savukārt PARNAS priekšsēdētāja vietnieks Konstantīns Merzļikins izdevumam skaidroja, ka Hodorkovskim piedāvājumu iekļauties PARNAS vadībā vēl 2014.gada rudenī izteikuši partijas toreizējie līderi Mihails Kasjanovs un Boriss Ņemcovs. Tas "nav atsaukts un ir spēkā", piebilda Merzļikins.

5.decembra partijas politkomitejas loceklis Deniss Bilunovs pastāstīja, ka nule kā ticies ar Kasjanovu, lai runātu par sadarbības perspektīvām pēc vēlēšanām, tomēr nekādas sarunu detaļas viņš neatklāja.

Demokrātiskā koalīcija tika izveidota 2015.gadā. Tajā iekļāvās PARNAS, Alekseja Navaļnija Progresa partija, partija Demokrātiskā izvēle, 5.decembra partija, Libertāriešu partija un kustība Solidaritāte.

Sākotnēji bija paredzēts, ka šo partiju pārstāvji vēlēšanās startēs no PARNAS saraksta.

Tomēr 2016.gada aprīlī koalīcijā izraisījās šķelšanās. Progresa partija paziņoja par izstāšanos no koalīcijas domstarpību dēļ, kas tai bija radušās ar PARNAS saistībā ar priekšvēlēšanu rīkošanu.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits