Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Laikraksts: Karadžiču nodevis Mladičs

Britu laikraksta The Daily Telegraph rīcībā nonākusi informācija liecina, ka ziņas par «Balkānu miesnieka» Radovana Karadžiča jauno identitāti un dzīvesvietu serbu izmeklētājiem nodevis viņa kādreizējais sabiedrotais, starptautiskā meklēšanā izsludinātais ģenerālis Ratko Mladičs. Policija viņu esot notvērusi pirmo, un, apmaiņā pret aresta novilcināšanu un solījumu nenosūtīt viņu uz Hāgas tribunālu, R.

Mladičs piekritis pastāstīt policijai par R.Karadžiču. Atsaucoties uz anonīmu, ar vācu izlūkdienestu _BND _saistītu ziņotāju, laikraksts vēsta, ka galvenā R.Mladiča prasība bijusi tiesa Serbijā, kur daudzi iedzīvotāji viņu joprojām uzskata par nacionālo varoni.

Tiesa, tagad, pēc R.Karadžiča aresta, rietumvalstis aizvien aktīvāk mudina Belgradu notvert arī viņa galveno sabiedroto Srebrenicas slaktiņā. Tāpēc The Daily Telegraph norāda, ka R.Mladičam diez vai izdosies ilgi palikt brīvībā vai izvairīties no ceļojuma uz Hāgu. «Vakar Belgradā klīda baumas, ka Mladičs dzīvo turpat Belgradā, netālu no sava bijušā sabiedrotā un arī maskējas līdzīgā veidā,» ceturtdien rakstīja avīze, spriežot, ka viņa arests gaidāms jau tuvākajās nedēļās. Vienlaikus laikraksts atgādina bijušā premjera Zorana Džindžiča likteni. Viņš Hāgai izdeva kādreizējo serbu līderi Slobodanu Miloševiču un 2003.gadā tika nošauts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits